PKK ya değil aşkıma gidiyordum..

_emos_

Daimi Üye
Tepki
5.511
Suriye sınırında yakalanan 3 üniversite öğrencisi kızın ifadesi: Dağa değil sevgilimize gidiyorduk..

Kilis'in Elbeyli ilçesinde güvenlik güçleri 12 Kasım 2011'de termal kameralardan Suriye sınırından Türkiye'ye geçmeye çalışan 9 kişiyi gördü. Sınıra operasyon düzenleyen jandarma üniversiteli 3 kız öğrenci D.A (25), E.A (23) ve Ç.T (22) ile E.Ş (53) ve H.Y'yi (39) gözaltına aldı. Bölgeden yapılan aramada S.Y(26), M.K (29) ve Y.K (28) adlı üç kişi daha gözaltına alındı.

'BOMBA EĞİTİMİ ALDILAR'

Özel Yetkili Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemece tutuksuz yargılanan 8 kişi hakkında terör örgütü üyesi olmak suçundan dava açtı. Savcılık, üniversiteli 3 kız öğrencinin bomba eğitimi aldıktan sonra eylem için Türkiye'ye gönderildiğini belirtti ve 10'ar yıl hapislerini istedi. 32 üniversiteli iddiaları reddetti.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü 3. sınıf öğrencisi E.A şunları söyledi: 'Suriye'de yaşayan bir erkek arkadaşım vardı. Ailem, Suriyeli erkek arkadaşımı kabul etmiyordu. Bu nedenle Suriye'ye gitme konusunda ondan yardım istedim. O da Suriye'ye bizi geçirecek olan E.Ş ve H.Y'ye 600 dolar para verdi. Sınıra geldiğimizde gitmekten vazgeçtik'

HAVA ÇOK SOĞUKTU VAZGEÇTİK

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisat Bölümü 4.sınıf öğrencisi Ç.T ise, 'E.A., Suriye'ye gideceğini söyleyince ben de erkek arkadaşımı görmek için gitmeye karar verdim. Hava soğuk olunca vazgeçtik.' dedi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Fizik Bölümü 3.sınıf öğrencisi D.A. da 'E.A ve Ç.T Suriye'deki erkek arkadaşlarını görmeye gideceklerdi. Ben de gitmeye karar verdim. Sınıra geldiğimizde gitmekten vazgeçtik.Dönerken yakalandık' diye konuştu.

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Bu ögrenciler neden güzel güzel okumak yerine farkli seylerle ugrasiyor?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar