Pofuduk Hamur Kızartması

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
Pofuduk Hamur Kızartması

524484683f2b7f02946.jpg
[/URL] Uploaded with[/IMG]


İçindekiler
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
1 silme çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
sıvı yağ
Hazırlanışı
Un, tuz ve karbonatı karıştırın.
Un havuzuna yumurta ve yoğurdu ilave edip, iyice yoğurun.
Hamuru üç parçaya bölüp 0,5 cm açıp, istediğiniz büyüklük ve şekillerde kesin.
Önceden kızdırılmış yağda kızartın.

Bu ölçülerle 30 adet hamur kızartması çıkıyor. Tabi bu sayı büyüklüğe göre değişir.
Mutlaka karbonat kullanılması gerekiyor. Bir defasında dalgınlıkla karbonat yerine kabartma tozu kullanmışım. İlk kızarttıklarımın neden kabarmadığını anlamak için etrafa bakınırken gördüğüm boş kabartma tozu paketi olayı açıklamıştı. İçindeki yoğurdun asitlik oranını dengelemesi nedeniyle karbonat daha etkili.
Yağın sıcaklığının sabit kalmasına dikkat edilmeli. Ocağın altı kısılıp açılarak bu sağlanabilir. Yağ çıok ısınırsa hamurların dışı aniden kızarır. Yanacak korkusu ile içi hamurken yağdan çıkartmak zorunda kalırsınız. Ben bu nedenle fritözde kızartıyorum.
Hamuru açıp kesmek zorunda değilsiniz. Ben genelde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp iki elimin arasında yassılaştırıyorum.
Alıntıdır..

bunu çok yapıyorum. yalnız yoğurt miktarını biraz daha fazla tutuyorum....
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
69
Konum
Kartepe
Bunu Emine ablam yapar bizide toplardı bizde peynir çay eşliğinde bir güzel yerdik.Ellerine sağlık:huhuu:
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
offf ben bunu yapmiyim yoksa bitirmeyene kadar kalkmam:hihi:
cünkü bayiliyorum yanina peynir cay ac olmadigim halde agzimin sulari akti:iyyyy::cokkomik:
 
OP
okypete

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst