Pofuduk Hamur Kızartması
[/URL] Uploaded with
İçindekiler
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
1 silme çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
sıvı yağ
Hazırlanışı
Un, tuz ve karbonatı karıştırın.
Un havuzuna yumurta ve yoğurdu ilave edip, iyice yoğurun.
Hamuru üç parçaya bölüp 0,5 cm açıp, istediğiniz büyüklük ve şekillerde kesin.
Önceden kızdırılmış yağda kızartın.
Bu ölçülerle 30 adet hamur kızartması çıkıyor. Tabi bu sayı büyüklüğe göre değişir.
Mutlaka karbonat kullanılması gerekiyor. Bir defasında dalgınlıkla karbonat yerine kabartma tozu kullanmışım. İlk kızarttıklarımın neden kabarmadığını anlamak için etrafa bakınırken gördüğüm boş kabartma tozu paketi olayı açıklamıştı. İçindeki yoğurdun asitlik oranını dengelemesi nedeniyle karbonat daha etkili.
Yağın sıcaklığının sabit kalmasına dikkat edilmeli. Ocağın altı kısılıp açılarak bu sağlanabilir. Yağ çıok ısınırsa hamurların dışı aniden kızarır. Yanacak korkusu ile içi hamurken yağdan çıkartmak zorunda kalırsınız. Ben bu nedenle fritözde kızartıyorum.
Hamuru açıp kesmek zorunda değilsiniz. Ben genelde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp iki elimin arasında yassılaştırıyorum.
Alıntıdır..
bunu çok yapıyorum. yalnız yoğurt miktarını biraz daha fazla tutuyorum....
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
[/IMG]İçindekiler
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
1 silme çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
sıvı yağ
Hazırlanışı
Un, tuz ve karbonatı karıştırın.
Un havuzuna yumurta ve yoğurdu ilave edip, iyice yoğurun.
Hamuru üç parçaya bölüp 0,5 cm açıp, istediğiniz büyüklük ve şekillerde kesin.
Önceden kızdırılmış yağda kızartın.
Bu ölçülerle 30 adet hamur kızartması çıkıyor. Tabi bu sayı büyüklüğe göre değişir.
Mutlaka karbonat kullanılması gerekiyor. Bir defasında dalgınlıkla karbonat yerine kabartma tozu kullanmışım. İlk kızarttıklarımın neden kabarmadığını anlamak için etrafa bakınırken gördüğüm boş kabartma tozu paketi olayı açıklamıştı. İçindeki yoğurdun asitlik oranını dengelemesi nedeniyle karbonat daha etkili.
Yağın sıcaklığının sabit kalmasına dikkat edilmeli. Ocağın altı kısılıp açılarak bu sağlanabilir. Yağ çıok ısınırsa hamurların dışı aniden kızarır. Yanacak korkusu ile içi hamurken yağdan çıkartmak zorunda kalırsınız. Ben bu nedenle fritözde kızartıyorum.
Hamuru açıp kesmek zorunda değilsiniz. Ben genelde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp iki elimin arasında yassılaştırıyorum.
Alıntıdır..
bunu çok yapıyorum. yalnız yoğurt miktarını biraz daha fazla tutuyorum....