Ponçik ponçik
Hamur için
1 yumurta
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı toz şeker
İç malzeme için
1 kase vişne tanesi
1 çay bardağı fındık içi
Süslemek için
40 gr çikolata
Şeker hamuru
Hamur malzemelerinin tümünü derin bir karıştırma kabında karıştırıp yoğurun. Bir saat buzdolabında bekletin. Daha sonra ince bir şekilde açın ve üçgen şeklinde kesin.
Üçgenlerin içine fındık serpiştirip vişne yerleştirin ve geniş tarafından dar kısmına doğru kıvırın ve mekik kalıbına yerleştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin. çikolatayı benmari usulü eritin ve ponçiğin üzerine gezdirin. Şeker hamuru ile ponçikleri süsleyerek servis yapın.
Kaynak : Lezzet