Portakal Dolgulu İrmik Helvası

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
35
Konum
bitanemin kalbinden
GEREKLİ MALZEMELER
1 portakal kabuğu rendesi
2 su bardağı irmik
100 gram tereyağı
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Portakal-Dolgulu-%C4%B0rmik-Helvasi.jpg


Portakal Dolgulu İrmik Helvası Tarifi
Tencereye tereyağı koyulup eritilir, sıvıyağ dökülür ve irmik, fıstık eklenip karıştırarak kavrulur… Şerbeti içinse süt,
toz şeker su tencerede kaynatılır, kavrulmakta olan irmik karıştırılarak yanması engellenir, kavrulunca portakal kabuğu rendesi ilave edilip beklemeden kaynamış şerbet ilave edildikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde 3-4 dakika kadar suyu çekene dek pişirilir ve çıkarılmış portakal kabuğu çanağına doldurularak, farklı görünüşüyle ikram edilir..
Afiyet Olsun~~alıntı...

 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.861
Tepki
6.627
Puan
113
Konum
-
değişik bir sunum olmuş..teşekkürler boncugum..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst