maviboncuk
Daimi Üye
GEREKLİ MALZEMELER
1 portakal kabuğu rendesi
2 su bardağı irmik
100 gram tereyağı
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Portakal Dolgulu İrmik Helvası Tarifi
Tencereye tereyağı koyulup eritilir, sıvıyağ dökülür ve irmik, fıstık eklenip karıştırarak kavrulur Şerbeti içinse süt,
toz şeker su tencerede kaynatılır, kavrulmakta olan irmik karıştırılarak yanması engellenir, kavrulunca portakal kabuğu rendesi ilave edilip beklemeden kaynamış şerbet ilave edildikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde 3-4 dakika kadar suyu çekene dek pişirilir ve çıkarılmış portakal kabuğu çanağına doldurularak, farklı görünüşüyle ikram edilir..
Afiyet Olsun~~alıntı...
1 portakal kabuğu rendesi
2 su bardağı irmik
100 gram tereyağı
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Portakal Dolgulu İrmik Helvası Tarifi
Tencereye tereyağı koyulup eritilir, sıvıyağ dökülür ve irmik, fıstık eklenip karıştırarak kavrulur Şerbeti içinse süt,
toz şeker su tencerede kaynatılır, kavrulmakta olan irmik karıştırılarak yanması engellenir, kavrulunca portakal kabuğu rendesi ilave edilip beklemeden kaynamış şerbet ilave edildikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde 3-4 dakika kadar suyu çekene dek pişirilir ve çıkarılmış portakal kabuğu çanağına doldurularak, farklı görünüşüyle ikram edilir..
Afiyet Olsun~~alıntı...