incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler :
1 yumurta
125 gr tereyağı
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3 su bardağı un
glazür için ;
1,5 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı portakal suyu
üzeri için ;
1 portakal kabuğu rendesi
80 gr bitter çikolata
yarım Türk kahvesi fincanı krema
Yapılışı :
Yumurta ,tereyağ ,pudra şekeri ve vanilyayı iyice karıştırıp ,eleyerek unu ilave edip iyice yoğuruyoruz. Hamuru 3 mm. kalınlığında açıyoruz ve yuvarlak bir kalıp ya da çay bardağı ile kesiyoruz. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek ,önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde 20 dakika kadar pişiriyoruz. Kurabiyeler soğurken biz glazürü hazırlıyoruz. Pudra şekeri ile portakal suyunu pürüssüz bir şekilde ezip karıştırıyoruz. Hazırladığımız glazürü soğumuş kurabiyelerin üzerine sürüp ,ince rendelediğimiz portakal kabuğundan serperek donması için biraz bekletiyoruz. Çikolatayı benmari usulü eriterek krema ile karıştırıyoruz. Yağlı kağıttan bir huni yapıp erimiş çikolatayı içine dolduruyoruz ve ucunu azıcık keserek kurabiyelerin üzerlerine dekoratif bir şekilde sıkıyoruz. Çikolatanın donması için biraz bekletip servis yapıyoruz.
.
.
Afiyet olsun...
ALINTI
1 yumurta
125 gr tereyağı
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3 su bardağı un
glazür için ;
1,5 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı portakal suyu
üzeri için ;
1 portakal kabuğu rendesi
80 gr bitter çikolata
yarım Türk kahvesi fincanı krema
Yapılışı :
Yumurta ,tereyağ ,pudra şekeri ve vanilyayı iyice karıştırıp ,eleyerek unu ilave edip iyice yoğuruyoruz. Hamuru 3 mm. kalınlığında açıyoruz ve yuvarlak bir kalıp ya da çay bardağı ile kesiyoruz. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek ,önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde 20 dakika kadar pişiriyoruz. Kurabiyeler soğurken biz glazürü hazırlıyoruz. Pudra şekeri ile portakal suyunu pürüssüz bir şekilde ezip karıştırıyoruz. Hazırladığımız glazürü soğumuş kurabiyelerin üzerine sürüp ,ince rendelediğimiz portakal kabuğundan serperek donması için biraz bekletiyoruz. Çikolatayı benmari usulü eriterek krema ile karıştırıyoruz. Yağlı kağıttan bir huni yapıp erimiş çikolatayı içine dolduruyoruz ve ucunu azıcık keserek kurabiyelerin üzerlerine dekoratif bir şekilde sıkıyoruz. Çikolatanın donması için biraz bekletip servis yapıyoruz.
.
.
Afiyet olsun...
ALINTI