Portakal Kabuklu Bisküvi -Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
Malzemeler
Portakal-Kabuklu-Bisküvi.jpg

  • 3/4 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Buğday Nişastası
  • 1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • 3/4 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Adet Yumurta
  • 100 gr. Margarin
  • 2 Adet Portakal Kabuğu
Yemeğin Tarifi
Unu, 1 paket buğday nişastası ve 1 çay kaşığı kabartma tozu ile derin bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Toz şekeri, yumurtayı ve buzdolabından yeni çıkartılmış ve küp küp kesilmiş margarini koyun. Tüm malzemeyi birbirine karıştırın.
Portakallardan birinin kabuğunu ince birini kalın olarak rendeleyin. Rendelenmiş kabukları da hamura atın. Hamuru tekrar yoğurun. Daha sonra hamuru ikiye bölün. Düz bir zemin üzerinde 5-6 mm kalınlığında açın. Bir bardak yardımıyle yuvarlak bisküviler kesin.
Yağlanmış tepsiye sıralayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene dek pişirip, servis yapın.
Afiyet Olsun.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst