Malzemeler
5 tane portakal,
2 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı portakal suyu.
Yapılışı
Portakalların kabuklarını soyup, 15-20 dakika haşlayalım. Portakalın kabuklarını da ayrı bir kapta haşlayalım ki kabukların acılığı gitsin. Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayalım. Portakallar kaynarken teflon kapta 2 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı portakal suyunu karamel haline gelene kadar pişirelim. Portakalları sıcak sudan alıp halka halka keselim. Halkalar biraz geniş olsun. Daha sonra pişirdiğimiz karameli sıcakken dilimlediğimiz portakalların üzerine dökelim. Haşladığımız kabukları da ince şeritler halinde kesip üzerine süsleyerek koyalım. Biraz buzdolabında beklettikten sonra servis yapalım.
Not: Buzdolabında durmasının sebebi şerbeti iyice çektikten sonra soğuk servis içindir.
Afiyet olsun.