Portakal Tatlısı

you_know

Aktif Üye
Katılım
26 Nisan 2011
Mesajlar
54
Tepki
167
Puan
33
Yaş
40
Konum
istanbul
3304608098_672cef55eb.jpg


Malzemeler
5 tane portakal,
2 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı portakal suyu.

Yapılışı
Portakalların kabuklarını soyup, 15-20 dakika haşlayalım. Portakalın kabuklarını da ayrı bir kapta haşlayalım ki kabukların acılığı gitsin. Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayalım. Portakallar kaynarken teflon kapta 2 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı portakal suyunu karamel haline gelene kadar pişirelim. Portakalları sıcak sudan alıp halka halka keselim. Halkalar biraz geniş olsun. Daha sonra pişirdiğimiz karameli sıcakken dilimlediğimiz portakalların üzerine dökelim. Haşladığımız kabukları da ince şeritler halinde kesip üzerine süsleyerek koyalım. Biraz buzdolabında beklettikten sonra servis yapalım.

Not: Buzdolabında durmasının sebebi şerbeti iyice çektikten sonra soğuk servis içindir.
Afiyet olsun.
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.319
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Denemek lazim. :)
Hangi birini deneyecegim bende sasirdim, o kadar güzel tarifler ekleniyor ki insan sasiriyor valla. :zonk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst