Portakallı Havuç çorbası

meleğim

Daimi Üye
Katılım
21 Ağustos 2010
Mesajlar
745
Tepki
457
Puan
63
Konum
istanbul
portakalli_corba_tarifleri.jpg
Malzemeler
4 havuç
1 patates
1 soğan
5 su bardağı su
100 ml portakal suyu
25 gr tereyağı
Karabiber
Taze kekik
Tuz
HAVUÇ ÇORBASI TARİFİ
Havuç, soğan ve patatesin kabuklarını soyup küp seklinde doğrayın. Tereyağını eriterek sebzeleri 5 dakika soteleyin. Üzerine 2 su bardağı su ilave edin ve orta ateşte 20 dakika pişirin. Yumuşayan sebzeleri blender'dan geçirip kalan suyu ekleyin. Portakal suyu, tuz ve karabiberi çorbaya ilave edip 10 dakika kaynatın. Taze kekik yapraklarıyla süsleyip sıcak servis edin.NETTEN ALINTIDIR :eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst