Portakallı ıspanak salatası
Malzemeler: 100 gr. ıspanak yaprağı, 1 portakal, yarım kırmızı soğan, 3 adet çiğ badem, 3 adet çiğ fındık 1 tam ceviz.
Hazırlanışı: Ispanakları iyice yıkayın. Salata kurutucusunda kuruttuktan sonra elle doğrayın. 1 portakalı zarlarını mümkün olduğunca ayıklayarak küçük parçalara ayırın. Soğanı ince ince piyazlık doğrayın. Ispanak salatanıza yağlı tohumları ekleyin. Tum malzemeleri geniş bir kasede harmanlayıp, servis yapacağınız tabağa yerleştirin.
Sosu için: Yarım çay bardağı portakal suyu, ¼ portakal kabuğu rendesi, ¼ limon kabuğu rendesi. 1 çorba kasığı zeytinyağı, deniz tuzu (istenildiği kadar) kullanın.
Anti selülit yemek tariflerinden alıntı
Alıntı