incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
PORTAKALLI KREMALI PASTA
Malzemeler
Pandispanyası için
4Yumurta
3küçük kahve fincanı şeker
5küçük kahve fincanı un
1Paket kabartma tozu
Portakallı puding için
800ml. Portakal suyu
2 Paket vanilyalı puding
4Yemek kaşığı şeker
Kreması için
2Paket krema
2Paket krema sertleştirici
2Yemek kaşığı şeker
Yapılışı
İlk olarak pandispanyayı hazırlamak için yumurta ve şeker mixerle çırpılarak un ve kabartma tozu eklenip çırpılır ve kare şeklindeki yağlanmış bir kalıba veya borcama dökülür.Önceden ısıtılmış fırında 20-25dk. pişirilip soğumaya bırakılır.
Portakallı puding için bir tencereye pudingler,şeker ve portakal suyu alınıp karıştırarak pişirilir koyulaşınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Kremayı hazırlamak için krema,şeker,krema sertleştirici mixerle çırplıp hazırlanır.
Soğumuş olan pandispanya eninden ikiye kesilir.Hazılanan puding ve kremalar krema sıkma torbasına konulup bir sıra krema bir sıra puding olacak şekilde kekin üzerine sıkılır ve üzerine kekin diğer parçası kapatılıp onunda üzerine tekrar aynı şekilde krema ve puding sıkılarak bitirilir ve buzdolabında 1-2saat bekletilip servis yapılır.
Afiyet olsun..
alinti