![portakall_kurabiye_2.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fyemekgunlugum.blogs.com%2Fphotos%2Funcategorized%2F2008%2F01%2F14%2Fportakall_kurabiye_2.jpg&hash=a8e908a394e816f28b4eac9532f0eb3e)
PORTAKALLI KURABİYE
MALZEMELER:
- 2 adet portakal
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Yarım su bardağı zeytinyağ
- 1/2 Çay bardağı toz şeker (üzeri için)
- Yumurta sarısı şekerle birlikte çırpılır.
- İki adet portakalın suyu ve kabuklarının rendesi ilave edilir.
- Yağ, kabartma tozu ve un eklenir. Kulak memesi kıvamını alıncaya kadar yoğrulur.
- Avuç içinde yuvarlanarak ceviz büyüküğünde toplar yapılır.
- Topların üstüne fırçayla yumurta beyazı sürülür. Sonra da tozşeker serpilir. önceden ısıtılmış fırında hafifçe pembeleşinceye kadar pişirirlir.
alintidir.