Portakallı Revani

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.920
Puan
113
Konum
İstanbul
151449.jpg

Portakallı Revani

Malzemeler

1 çay bardağı irmik
2 bardak un
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 adet portakalın suyu
1 adet portakalın kabuğunun rendesi
1 bardak şeker
2 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı tarçın

Şurubu için
1 adet portakal suyu
1 bardak şeker
1 bardak su

Portakal şekerlemeleri için
2-3 adet küçük portakal
1 bardak şeker
Yarım limon suyu

Yapılışı:

Şekerle yumurtalar çırpılır. Ardından un, irmik, yoğurt, kabartma tozu, portakal suyu ve kabuğunun rendesi ilave edilerek revani karışımı hazırlanmış olur. Yağlanmış bir fırın tepsisine yayılarak 170 derecelik daha önceden ısıtılmış olan fırında pişirilerek ılınmaya bırakılır. Diğer yandan şurubu için portakal suyu, 1 bardak su ve şeker kaynatılarak soğutulur. Ilınan revaninin üzerine şurubu dökülerek 15-20 dakika kadar çekmesi beklenir. Portakal şekerlemeleri içinse, portakallar ince ince dilimlenerek kaynayan suda 15 dakika haşlanır ve süzülür. Ardından şeker eklenerek karamelize edilir. Ve toz şekere bulanarak soğumaya bırakılır. Şurubu çeken revanimiz dilimlenir, portakal şekerlemeleri ile tarçın serpilerek servis edilir.

Bugün Gazetesi
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst