Portakallı Tepsi Tatlısı
Malzemeler
4 yumurta
75 gr seker
bir paket vanilya tozu
1 paket kabartma tozu
1 portakalin kabugunun rendesi
yarim cay bardagi sicak su
yarim cay bardagi siviyag
yeterince un(koyu tahin kivaminda olmali)
Portakalli Pudingi
3 paket vanilyali pudink tozu
1 litre poratakal suyu
bir cay bardagi tozseker
Kremasi icin
400 ml sivi krema
2 paket krema sertlestirici
500 gr quark(yagsiz süzme yogurt)
200gr krem peynir
3 yemek kasigi toz seker
2 paket vanilyatozu
Hazırlanışı
Firin 175 dereceye ayarlanarak isinmaya burakilir daha sonra tepsiye yagli kagit serilir ve kenarlarida yaglanip bir kenara alinir.Keki icin yumurta ve seker 5 dakika mikserle köpük köpük oluncaya dek cirpilir,daha sonra sivi malzemeler ilave edilir ardinda kuru malzemeler yani un,kabartmatozu,vanilya elenerek eklenir ve koyu tahin kivaminda bir harc elde edilir tepsiye dökülür üzeri düzelenir önceden isitilmis firinda üzeri kizarana dek pisirilir,pisen kek cikarilir ve sogumaya burakilir,bu esnada pudinki hazirlanir bir litre portakal suyuna 3 paket vanilyali pudink tozu eklenir sekeride eklnerek ocaga alinir kaynayana dek devamli aristirilir ve koyulasip ceylan gözü kaynadiginda ocaktan alinir,eger kekiniz tepecik olusturdu ise bir bicak yarmi ile düzeltiniz aksi halde pudink üzerinde durmayacak ve kenarlarda birikecektir,düzeltilen kekin üzerine pudink dökülür ve her tarafina esit sekilde dagitilarak üzeri düzeklenir ve sogumaya burakilir.beklerken kremasi hazirlanir soguk sivi krema crpma kabina alinarak mikserle cirpilmaya baslanir koyulasmaya baslayinca üzerine krema sertlestirici toz yavas yavas eklenir daha sonra sekeri eklenir kivami koyulasip dagilmayan tepecikler olusturdugunda quarki ve vanilya sekeri eklenir hepsi beraber iyice cirpilir ve iyice soguyan pudinkin üzerine düzgünce yayilir ve sekil verilir daha sonra en az 3,4 saat dinlendirilir ve servis yapmadan önce dilimlenir ve süslenir daha sonra servis edilir.
Kaynak:lezizsofralar.wordpress.com