Portakalli Tiramisu-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre



MALZEMELER

  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yumurta akı
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 paket labne peyniri (200 gr.)
  • 2-3 adet portakal
  • 250 gr. kedi dili bisküvi
Islatma Suyu

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1/2 çorba kaşığı şeker
TARİF

  1. Yumurta aklarını mikserle çırparak kar haline getirin.
  2. Portakal suyu ve şekeri karıştırın. Kedi dili bisküvileri portakal suyuna batırarak köşeli bir kalıba tek sıra halinde dizin.
  3. Krem şantiyi sütle çırparak hazırayın.
  4. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, şeker, portakal kabuğu rendesini karıştırıp hazırlayın.Bu karışıma kremşanti ve labne peyniribi ekleyin bir miktar karıştırın. Yumurta aklarını da ilave edin.
  5. Kremanın yarısını hazırlamış olduğumuz kedidili bisküvilerin üzerine yayıp ıslatılmış bisküvileride kremanın üzerine dizin.
  6. Kalan kremeyı yayaıp en üstüne kakao eleyin.
  7. Pastayı birkaç saat buzlukta bekleyip donduktan sonra servis yapın.

ALINTI
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.931
Puan
113
Konum
İstanbul
Ben bunuda yerim orjinalinide hatta ikisini üst üste koyup versinler bi zahmet :cikolata: sağol periliçem çok güzel...
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
orjinalinin yerini elbet hic biri tutmaz
ama birebir orjinalinide yapip yemisligim yok hem cig yumurta olusundan hemde likörlüdür normalde
bundada var cig yumurta ama ben kendi tiramisu tarifimden yola cikarak deniyebilirim,severim farkli lezzetleri cünkü:nk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst