Portakalla bademin Kek üzerine birleşmesiyle, ortaya lezzet açısından tadından yenmeyen bir kek çıkartıyor. Portakallı ve Bademli Kek fırından çıktıktan sonra kokusuyla mutfaklarınızı saracaktır. Bunu deneyerek kesinlikle tatmanız gerekiyor.
MALZEMELER
-3 yumurta
. 1 su bardağı şeker
. 1 bardak portakal suyu (portakalın kabuğu da rendelenecek)
. Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
. 2,5 su bardağı un
. 1 paket kabartma tozu
. Badem, fındıkÖncelikle 3 yumurta ve şekeri bir birine geçecek şekilde çırpın. Daha sonra bunların içine yağ, portakal suyu ve kabuklarını atarak, karıştırmaya devam edin. Kabuklar ve yağ üzerinde kalmayacak şekilde bu işlemi yapın. Bu karışım üzerine un ve kabartma tozu eklenir. Daha sonra yağlanmış kek kalıbına bunları dökün.
Badem ve fındıkları robotta iyi şekilde çekiniz. Pul haline gelmesi lazım. Bunları kek kalıbının üzerine eşit ağırlıklarla serpin ve fırını ayarlayın. Fırında orta derece denilen ayarda, 30-35 dakika kadar pişirdikten sonra çıkarın. Fırından çıkar çıkmaz etrafı mis gibi portakal ve badem kokusu kaplayacak. Afiyet olsun
MALZEMELER
-3 yumurta
. 1 su bardağı şeker
. 1 bardak portakal suyu (portakalın kabuğu da rendelenecek)
. Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
. 2,5 su bardağı un
. 1 paket kabartma tozu
. Badem, fındıkÖncelikle 3 yumurta ve şekeri bir birine geçecek şekilde çırpın. Daha sonra bunların içine yağ, portakal suyu ve kabuklarını atarak, karıştırmaya devam edin. Kabuklar ve yağ üzerinde kalmayacak şekilde bu işlemi yapın. Bu karışım üzerine un ve kabartma tozu eklenir. Daha sonra yağlanmış kek kalıbına bunları dökün.
Badem ve fındıkları robotta iyi şekilde çekiniz. Pul haline gelmesi lazım. Bunları kek kalıbının üzerine eşit ağırlıklarla serpin ve fırını ayarlayın. Fırında orta derece denilen ayarda, 30-35 dakika kadar pişirdikten sonra çıkarın. Fırından çıkar çıkmaz etrafı mis gibi portakal ve badem kokusu kaplayacak. Afiyet olsun
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.