Portakallı ve çikolatalı kedidili pastası

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.931
Puan
113
Konum
İstanbul


Portakallı ve çikolatalı kedidili pastası

Malzemeler:

6,5 su bardağı süt
2 paket kedidili bisküvi
2 paket kakaolu toz puding
1 paket vanilyalı toz puding
1 su bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
100gr bitter çikolata
2 çay bardağı iri dövülmüş fındık

Hazırlanması:

Kakaolu toz pudingi 5 su bardağı sütle pişirin. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Vanilyalı toz pudingi 1,5 su bardağı süt, portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu ile karıştırarak pişirin. Dikdörtgen borcamın tabanını kaplayacak kadar kedidili dizin ve üzerine çikolatalı pudingin üçte ikisini dökün. Tekrar bir sıra bisküvi dizin. Üzerine portakallı pudingi yayın. Tekrar bisküvi dizip çikolatalı pudingin kalanını ekleyin ve kaşığın tersi ile düzleyin. En üste fındıkları serperek en az 2 saat buzdolabında soğutup servis yapın.

Alıntı



 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst