incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
MALZEMELER
- Portakal
- 1 tane kereviz
- 6 yemek kasigi yogurt
- 6 yemek kasigi mayonez
- 1 tane havuc
- 1 dis sarimsak
- 2-3 yemek kasigi portakal suyu
- 1/2 cay bardagina yakin cekilmis ceviz
Bir kabin icine yogurt, mayonez,sarimsak, portakal suyu koyup güzelce karistirilir. Havuc ve kereviz soyulduktan sonra rendelenip hemen yogurt karisiminin icine eklenir. Ögütülmus cevizler (hafif iri olmasi gerekiyor) ekleniyor ve tekrar karistirdiktan sonra bir kenarda bekletiliyor. Portakalin üst kismini kapak seklinde birazini resimdeki gibi zedelemeden kesiyoruz . Parcalamadan dikkatlice icini bosaltiyoruz. Isteyen bu islemi önceden yapip salataya katilan portakal suyunu bu sekilde önceden elde etmis olabilir. Icleri bosaldiktan sonra kasik yardimi ile portakal kabuklarina kereviz salatasi doldurulur. En son üzerine süs amacli tam bir ceviz parcasi ve maydanoz koyabilirsiniz.Afiyet olsun.
ALINTI