incitanemtuana
Daimi Üye
Pratik Alman Pastası
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
gerekli Malzemeler
Keki için;
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
3,5 çay bardağı un
125 gr margarin
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
Yarım kg süt
3
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
kaşığı un1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
kaşığı margarin1 paket vanilya
Hazırlanışı
İlk olarak keki hazırlamalıyız. Bu nedenle derince bir kapta 2 adet yumurta ile 1,5 çay bardağı şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Daha sonra kalan gerekli Malzemeleri yani yoğurt, un, erimiş margarini, kabartma tozunu ekleyerek kekin hamurunu oluşturun. Hamuru yağlamış olduğunuz tepsiye dökün. Tepsinin çapı yaklaşık 25 cm genişliğinde olsun. Hamurumuzun miktarı çook değill o nedenle büyük bir tepsiye koymayın. Keki 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın ve bu arada kremasını hazırlayın.
Krema için yukarıda belirtilen gerekli Malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Krema hazır olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölün, Keklerin arasına tüm kremayı dökün ve eşit olarak yayın. Kekin üst kısmını kapatın ve en üstüne pudra şekeri serpin. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..
ALINTI