Pratik Cezerye

burgazkartal

Aktif Üye
Katılım
26 Ekim 2010
Mesajlar
256
Tepki
208
Puan
43
Yaş
64
Konum
istanbul
Evde cezerye nasıl yapılır

Evde kolay cezerye yapabilmek için gerekli olan malzemeler:

2 su bardağı ince rendelenmiş havuç
60 g. (4 çorba kaşığı) toz şeker
250 ml. (1 su bardağı) su
30 adet Ülker pötibör bisküvi
½ su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz içi
2 çay kaşığı gül suyu

Bulamak için
½ su bardağı toz hindistan cevizi
½ su bardağı iri çekilmiş fındık, antepfıstığı veya ceviz içi

forumdasnetkolaycezerye.jpg


Cezerye Yapılışı

Havuçları teflon bir tencereye koyun ve üzerine şekeri ile suyu ilave ederek bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp kapağını kapatarak 5 dakika yumuşamaya bırakın. Bisküvileri küçük parçalara kırın. Havucu ateşten alın. Biraz ılıyınca içine bisküvileri kırarak atın. Fındık veya ceviz içini ve gül suyunu ekleyip, elinizle yoğurarak yapışkan bir hamur haline getirin.

Elinizi ıslatarak bu hamurdan, cevizden biraz daha ufak parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak top şekline getirin. Eşit miktarlarda iki ayrı tepsiye ayırın.

Hazırladığınız hamurun tamamı yuvarlanınca bir tepsideki cezeryelerin üzerine hindistan cevizini diğerine ise iri çekilmiş fındık, antepfıstığı veya çeviz içini serpin. Tepsileri sallayarak cezeryelerin bu malzemelere bulanmalarını sağlayın. Buzdolabında 1 saat soğutun ve ardından bir tepsiye dizin, servis yapın.

Afiyet olsun
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
Annem bize küçükken çok yapardı :nk: gül suyu koymuyordu ama o şekilde de hoş olabilir denemek lazım:findikim:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst