burgazkartal
Aktif Üye
Evde cezerye nasıl yapılır
Evde kolay cezerye yapabilmek için gerekli olan malzemeler:
2 su bardağı ince rendelenmiş havuç
60 g. (4 çorba kaşığı) toz şeker
250 ml. (1 su bardağı) su
30 adet Ülker pötibör bisküvi
½ su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz içi
2 çay kaşığı gül suyu
Bulamak için
½ su bardağı toz hindistan cevizi
½ su bardağı iri çekilmiş fındık, antepfıstığı veya ceviz içi
Cezerye Yapılışı
Havuçları teflon bir tencereye koyun ve üzerine şekeri ile suyu ilave ederek bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp kapağını kapatarak 5 dakika yumuşamaya bırakın. Bisküvileri küçük parçalara kırın. Havucu ateşten alın. Biraz ılıyınca içine bisküvileri kırarak atın. Fındık veya ceviz içini ve gül suyunu ekleyip, elinizle yoğurarak yapışkan bir hamur haline getirin.
Elinizi ıslatarak bu hamurdan, cevizden biraz daha ufak parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak top şekline getirin. Eşit miktarlarda iki ayrı tepsiye ayırın.
Hazırladığınız hamurun tamamı yuvarlanınca bir tepsideki cezeryelerin üzerine hindistan cevizini diğerine ise iri çekilmiş fındık, antepfıstığı veya çeviz içini serpin. Tepsileri sallayarak cezeryelerin bu malzemelere bulanmalarını sağlayın. Buzdolabında 1 saat soğutun ve ardından bir tepsiye dizin, servis yapın.
Afiyet olsun
Evde kolay cezerye yapabilmek için gerekli olan malzemeler:
2 su bardağı ince rendelenmiş havuç
60 g. (4 çorba kaşığı) toz şeker
250 ml. (1 su bardağı) su
30 adet Ülker pötibör bisküvi
½ su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz içi
2 çay kaşığı gül suyu
Bulamak için
½ su bardağı toz hindistan cevizi
½ su bardağı iri çekilmiş fındık, antepfıstığı veya ceviz içi
Cezerye Yapılışı
Havuçları teflon bir tencereye koyun ve üzerine şekeri ile suyu ilave ederek bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp kapağını kapatarak 5 dakika yumuşamaya bırakın. Bisküvileri küçük parçalara kırın. Havucu ateşten alın. Biraz ılıyınca içine bisküvileri kırarak atın. Fındık veya ceviz içini ve gül suyunu ekleyip, elinizle yoğurarak yapışkan bir hamur haline getirin.
Elinizi ıslatarak bu hamurdan, cevizden biraz daha ufak parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak top şekline getirin. Eşit miktarlarda iki ayrı tepsiye ayırın.
Hazırladığınız hamurun tamamı yuvarlanınca bir tepsideki cezeryelerin üzerine hindistan cevizini diğerine ise iri çekilmiş fındık, antepfıstığı veya çeviz içini serpin. Tepsileri sallayarak cezeryelerin bu malzemelere bulanmalarını sağlayın. Buzdolabında 1 saat soğutun ve ardından bir tepsiye dizin, servis yapın.
Afiyet olsun