incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
[FONT=Verdana, sans-serif]Tabanı için :
- [FONT=Verdana, sans-serif]130 gr. Ülker petibör veya Eti Burçak
- [FONT=Verdana, sans-serif]70 gr. ince çekilmiş badem
- [FONT=Verdana, sans-serif]2 Çorba kaşığı tozşeker
- [FONT=Verdana, sans-serif]60 gr. eritilmiş tereyağ
- [FONT=Verdana, sans-serif]50 gr. bitter çikolata
- [FONT=Verdana, sans-serif]500 gr. süzme Quark ( alternatif süzme yoğurt)
- [FONT=Verdana, sans-serif]2 x 200 ml. Sahne (sıvı krema)
- [FONT=Verdana, sans-serif]2 paket vanilya
- [FONT=Verdana, sans-serif]2 paketZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.(parça çikolatalı)
[*][FONT=Verdana, sans-serif]Üzeri için 1 paket Dr.Oetker çikolata sos
- [FONT=Verdana, sans-serif]Bisküvileri belenderdan geçirin ve toz haline getirin. Tereyağını eritin.
- [FONT=Verdana, sans-serif]Bisküvi + badem + tozşekeri karıştırın.
- [FONT=Verdana, sans-serif]Erimiş yağı döküp iyice birbirine yedirin.
- [FONT=Verdana, sans-serif]Kek kalıbına eşit bir şekilde döşeyin.Ben pasta spatulası ile bastırarak döşüyorum.Gayet düzgün oluyor.
[FONT=Verdana, sans-serif]Bu işlemden sonra çok ince doğranmış veya rendelenmiş çikolatayı bisküvitabanın üzerine eşit olarak dağıtın.[FONT=Verdana, sans-serif]Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.[FONT=Verdana, sans-serif]
[FONT=Verdana, sans-serif]Önceden ısıtılmış 175 C 'lik fırında 6 dk. pişirin. Sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
[FONT=Verdana, sans-serif]İçini hazirlamak için Yoğurt + sıvı krema + vanilyayı karıştırın.
[FONT=Verdana, sans-serif]İyice birbirine yedirdiğiniz karışıma Crem Ole' leri ilave edip seri bir şekilde karıştırın.
[FONT=Verdana, sans-serif]Hemen katılaşacaktır. Bu karışımı soğumuş tabanın üzerine eşit bir şekilde yayın. Soğumaya bırakın. 1 gece bekletirseniz çok daha kıvamını bulacaktır. Servis öncesi üzerine çikolata sos ile servis yapın.
[FONT=Verdana, sans-serif]* Crem Ole' nin limonlusunu kullanıp karışıma limon rendesi ilave edin. Üzerine de limonlu jöle döktüğünüzde Limonlu Cheesecake' iniz olur.
[FONT=Verdana, sans-serif]* Yine 1 paket limonlu ve 1 paket vanilyalı Crem Ole kullanıp üzerine konserve mandalin dizip sade jöle dökerseniz mandalinli cheesecake'niz olur.
[FONT=Verdana, sans-serif]* Mandalin yerine çilek veya vişne kullanabilirsiniz.
[FONT=Verdana, sans-serif]* Ben pastamın biraz daha hacimli olmasını istediğimden iç kısım malzemelerini 2 ölçü kullandım.
* Bu arada en önemli ayrıntıyı belirtmek isterim.Bisküvili-tereyağlı taban yaptığımızda genelde keserken parçalanma olur ve tabağa koyarken cheesecake'in tabanı dağılır. Bunu engellemek adına en önemli ayrıntı o 6 dakika fırınladığımız an. Üzerine çikolata dağıtmamızın sebebi tabanı fırınladığımıyda çikolata erir ve bir tabaka oluşturur, bu da cheesecake'inizin tabanının sulanmasını engeller ve pişirmeniz de tabanın eriyen ve soğuyan tereyağ sayesinde iyice sıkışmasını ve servis esnasında dağılmasını engeller.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
ALINTI