Pratik Meyveli Pasta- Bitter

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
65.086
Tepki
54.913
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
IMG_1351.jpeg


Merhabalar; sosyal medya’da görüp merakla yaptığım hazır denilebilir :) pratik pasta.
Not: malzemeleri getiren kurye mardivenlerden düşüp malzemelerimi yamulttu ama yinede yaptım :kriz: @nk83

Malzemeler,
1 paket pasta tabanı
1 paket pasta kreması + tarifine göre süt
1 bardak süt ıslatmak için
8-9 adet çilek 2 adet muz.
200gram sütlü çikolata.
1 de pasta tabanının kalıbı

Yapılışı;
Önce kremayı tarife göre çırpıp dolapta bekletiyoruz.
Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
Pasta tabanın kalıbına 1. Kat sürüyoruz fırça ile buzlukta 15 dakika soğutun.
2. Kat kalan çikolatayıda sürün. Buzlukta bekletin.
Kalıba Keki sütle ıslatıp ara katına meyvelerli dizin.
Dolapta 4-5 saat dinlendirin aceleniz yoksa 1 saatte dinlendirebilirsiniz.
Bıçağınız ucunu biraz ısıtıp önce kalıbın havasını çıkarıp dikkatlice keserek pastayı kalıptan cıkartın.

Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.

Afiyet Olsun :papatya:

IMG_1341.jpeg


IMG_1344.jpeg


IMG_1364.jpeg
 

Ekli dosyalar

  • IMG_1352.jpeg
    IMG_1352.jpeg
    1,2 MB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:

Bitterçikilata

Çikiletaaaaaaa……..Hayat ne garip…
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
18.569
Tepki
83.626
Puan
113
Konum
Elit
Ekli dosyayı görüntüle 41874

Merhabalar; sosyal medya’da görüp merakla yaptığım hazır denilebilir :) pratik pasta.
Not: malzemeleri getiren kurye mardivenlerden düşüp malzemelerimi yamulttu ama yinede yaptım :kriz: @nk83

Malzemeler,
1 paket pasta tabanı
1 paket pasta kreması + tarifine göre süt
1 bardak süt ıslatmak için
8-9 adet çilek 2 adet muz.
200gram sütlü çikolata.
1 de pasta tabanının kalıbı

Yapılışı;
Önce kremayı tarife göre çırpıp dolapta bekletiyoruz.
Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
Pasta tabanın kalıbına 1. Kat sürüyoruz fırça ile buzlukta 15 dakika soğutun.
2. Kat kalan çikolatayıda sürün. Buzlukta bekletin.
Kalıba Keki sütle ıslatıp ara katına meyvelerli dizin.
Dolapta 4-5 saat dinlendirin aceleniz yoksa 1 saatte dinlendirebilirsiniz.
Bıçağınız ucunu biraz ısıtıp önce kalıbın havasını çıkarıp dikkatlice keserek pastayı kalıptan cıkartın.

Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.

Afiyet Olsun :papatya:

Ekli dosyayı görüntüle 41872

Ekli dosyayı görüntüle 41873

Ekli dosyayı görüntüle 41876
Yakışıklı da araya kaynamış haha
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.106
Tepki
83.494
Puan
113
Konum
İstanbul
Merhabalar; sosyal medya’da görüp merakla yaptığım hazır denilebilir :) pratik pasta.
Not: malzemeleri getiren kurye mardivenlerden düşüp malzemelerimi yamulttu ama yinede yaptım :kriz: @nk83
Düştü mü? Kız her işin aksiyonlu he:kopkop:Ben de çok gördüm bu pastayı da yemeyi sevmediğim için yapmadım hiç pastacı değilim ya bunu yapsam kesin üstündeki çikolataları tırtıklarım o kadar. Ellerine sağlık afiyet bal şekerler olsun. Bu arada iki sorum var :D İlki iç kısmını niye çekmedin merak ettim nasıl göründüğünü ikincisi de dilimlerken de bıçağı ısıtıyorsun değil mi?
 

Cheesecake

cok üzgünüz şu boş dünyaya ne çok anlam yükledik
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
2.818
Tepki
15.443
Puan
113
Yaş
36
Konum
Denizli
Ekli dosyayı görüntüle 41874

Merhabalar; sosyal medya’da görüp merakla yaptığım hazır denilebilir :) pratik pasta.
Not: malzemeleri getiren kurye mardivenlerden düşüp malzemelerimi yamulttu ama yinede yaptım :kriz: @nk83

Malzemeler,
1 paket pasta tabanı
1 paket pasta kreması + tarifine göre süt
1 bardak süt ıslatmak için
8-9 adet çilek 2 adet muz.
200gram sütlü çikolata.
1 de pasta tabanının kalıbı

Yapılışı;
Önce kremayı tarife göre çırpıp dolapta bekletiyoruz.
Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
Pasta tabanın kalıbına 1. Kat sürüyoruz fırça ile buzlukta 15 dakika soğutun.
2. Kat kalan çikolatayıda sürün. Buzlukta bekletin.
Kalıba Keki sütle ıslatıp ara katına meyvelerli dizin.
Dolapta 4-5 saat dinlendirin aceleniz yoksa 1 saatte dinlendirebilirsiniz.
Bıçağınız ucunu biraz ısıtıp önce kalıbın havasını çıkarıp dikkatlice keserek pastayı kalıptan cıkartın.

Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.

Afiyet Olsun :papatya:

Ekli dosyayı görüntüle 41872

Ekli dosyayı görüntüle 41873

Ekli dosyayı görüntüle 41876
:hopp::hopp::kalp:
 
OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
65.086
Tepki
54.913
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Düştü mü? Kız her işin aksiyonlu he:kopkop:Ben de çok gördüm bu pastayı da yemeyi sevmediğim için yapmadım hiç pastacı değilim ya bunu yapsam kesin üstündeki çikolataları tırtıklarım o kadar. Ellerine sağlık afiyet bal şekerler olsun. Bu arada iki sorum var :D İlki iç kısmını niye çekmedin merak ettim nasıl göründüğünü ikincisi de dilimlerken de bıçağı ısıtıyorsun değil mi?
Bacım düştü vala sorma gülsemmi bilemedimde mahçup oldu kurye yazık :kriz:
Bizde bayıla bayıla yemedik ama genede güzeldi çikolata cok baydı yerken :)
İç kısmı hazır krema kullandım arasınada muz çilek koydum bacım pek numarası yok aslında tamamen hazır gibi bişe yani emeksiz :kriz: merak gidermek için uğraştım :cokkomik: bıçak ısıtmadım dolaptan cıkarıp 10 dk sonra zaten çikolata yumuşuyor kesim zor olmadı :düsün:
 

mügü

Daimi Üye
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
3.694
Tepki
8.790
Puan
113
Yaş
60
Ekli dosyayı görüntüle 41874

Merhabalar; sosyal medya’da görüp merakla yaptığım hazır denilebilir :) pratik pasta.
Not: malzemeleri getiren kurye mardivenlerden düşüp malzemelerimi yamulttu ama yinede yaptım :kriz: @nk83

Malzemeler,
1 paket pasta tabanı
1 paket pasta kreması + tarifine göre süt
1 bardak süt ıslatmak için
8-9 adet çilek 2 adet muz.
200gram sütlü çikolata.
1 de pasta tabanının kalıbı

Yapılışı;
Önce kremayı tarife göre çırpıp dolapta bekletiyoruz.
Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
Pasta tabanın kalıbına 1. Kat sürüyoruz fırça ile buzlukta 15 dakika soğutun.
2. Kat kalan çikolatayıda sürün. Buzlukta bekletin.
Kalıba Keki sütle ıslatıp ara katına meyvelerli dizin.
Dolapta 4-5 saat dinlendirin aceleniz yoksa 1 saatte dinlendirebilirsiniz.
Bıçağınız ucunu biraz ısıtıp önce kalıbın havasını çıkarıp dikkatlice keserek pastayı kalıptan cıkartın.

Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.

Afiyet Olsun :papatya:

Ekli dosyayı görüntüle 41872

Ekli dosyayı görüntüle 41873

Ekli dosyayı görüntüle 41876
Ellerine sağlık nefis olmuş :kaalp::kaalp:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst