Pratik Talaş Böreği

Katılım
15 Şubat 2010
Mesajlar
78
Tepki
183
Puan
33
Yaş
44
Konum
İstanbul
Pratik%20Tala%c5%9f%20B%c3%b6re%c4%9fi.jpg


MALZEMELER

250 gram ufak doğranmış yağsız kuşbaşı et
1 adet küçük boy domates
Yarım su bardağı bezelye
1’er adet havuç ve patates
Tuz, karabiber
10 adet milföy hamuru

Üzeri için:
Çörekotu
1 adet yumurtanın sarısı

HAZIRLANIŞI

Havuç ve patatesi yarı yarıya haşlayın. Küçük küpler şeklinde doğrayın. Bir tencerede kuşbaşı eti kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. İçine küp doğranmış domatesi katıp 1- 2 dakika kavurun. Bezelye, havuç, patates, tuz ve karabiber ekleyip, 1-2 defa çevirdikten sonra soğumaya bırakın. Milföy hamurunu düz bir zemin üzerine yayın. Yarısına karışımdan koyup, diğer yarısını harcın üzerine örtün. Milföyler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.667
Tepki
3.185
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
nefis görünüyor paylaşım için teşekkürler:gulcicek::gulcicek::gulcicek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst