Profiterol (Ekler Pasta)
Hamuru için:
2,5 çay bar.su
50gr. margarin
1,5 su bar un
2 yemek kaş. nişasta
3 yumurta
2 tatlı kaş tozşeker
Kabartma tozu
Hamurun yapılışı : Suyu ve margarini bir tencerede kaynatın.Şekeri,unu ve nişastayı ekleyip 1 dak.karıştırarak pişirin.Ilındıktan sonra miksere alıp yumurtaları teker teker ekleyerek yoğurmaya başlayın en son kabartma tozunuda ekleyin.İki adet tatlı kaşığını suya daldırın (yapışmasın diye) hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp kaşıktan kaşığa alarak yuvarlayın.Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye aralıklı olarak dizin ve önceden ısıtılmış fırında altın rengi olana dek pişirin.Soğuduktan sonra çay kaşığı ile hepsinin içini çıkartın ve iç krema doldurun en son olarak çikolata sosunu döküp servis yapın.
Kreması:
3 yemek kaş. un
7 yemek kaş. tozşeker
Yarım kg süt
25gr.margarin
Vanilya
Kremanın yapılışı : Vanilya ve margarin hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.Ateşten aldıktan sonra vanilya ve margarini ilave edip iyice çırpın bir kenarda soğumaya bırakın.
Çikolata sosu
2 su bar. su
1,5 yemek kaş.nişasta
1,5 kahve fincanı tozşeker
2-3 adet çikolata veya 1 çay kaş margarin
Yapılışı :Tüm malzemeyi bir tencereye alıp pişirin.Çikolata sosu yerine çikolatalı puding kullanabilirsiniz.
Diğer Tariflerim
Ekler Pasta
Son düzenleme: