Profiterol

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
Malzemeler :

Hamuru için :
125 gram margarn
1 su bardağı un
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı toz şeker
4 aet yumurta

Beyaz kreması için :
1 kg süt
125 gram margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin

Kakaolu sos için :
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
50 gram margarin
1 su badağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao

Yapılışı :

İlk olarak hamurunu hazırlayalım.
Bunun için suyu bir tencereye koyup içine margarin ve şekeri koyalım.
Margarin eriyene kadar karıştıralım.
Margarin eridikten sonra unu ekleyip topaklanmaması için hızlı hızlı karıştıralım.
Karışım koyulaşıp hamur kıvamını alınca ocaktan alalım.
Bu karışım soguyana kadar bekleyelim ve soguduktan sonra teker teker yumurtaları kırıp karıştıralım.
İlk yumurtayı kıralım, yumurtayı iyice yedirip daha sonra ikinci yumurtayı kıralım.
Yumurtaları tek tek kırmazsak istediğimiz gibi kabaran bir hamur elde edemeyiz.
4 yumurtayı da kırıp hamura yedirince, hamurdan tatlı kaşığı yardımıyla cevizden daha küçük parçalar alıp yağlanmamış fırın tepsisine aralıklı bir şekilde dizelim.
Hamur çok kabaracağından, mümkün olduğu kadar küçük parçalar alıp aralıklı dizelim.
Size büyüklük için fikir vermesi açısından şöyle diyebiliriz;50-55 tane parça elde etmeniz gerekiyor.
Bütün amuru bu şekilde hazırladıktan sonra 180C ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar 30 dakika civarında pişirelim
alıntı

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst