Profiterollü Pasta
Pandispanya için
4 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
Kabartma tozu
Profiterol tarifi önceden eklemiştim
https://www.hanimefendi.com/sutlu-serbetli-tatlilar/40700-profiterol-ekler-pasta.html#post399446
Kreması rofiterol tarifindeki iç kremayı 2'li şekilide yapın.Yarısını profiterol içine diğer yarısınıda kekin içine kullanın.
Çikolata sosu :Hazır supangle (üzerindeki tarife göre hazırlanacak)
Süslemek için :Hindistancevizi,Toz fıstık ve Kiraz şekerlemesi
Yapılışı
Profiterollerin içini doldurup bir kenara alın.Pandispanyayı hazırlamak için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın ve diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış kalıba dökün önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Soğuyunca ikiye kesip bir parçasını şekerli su ile ıslatın (yaklaşık 1 su bardağı suya 1 yemek kaşığı şeker ekleyip karıştırın) profiterolden kalan kalan kremayı dökün 2.parçayı üzerine koyup tekrar ıslatın ve profiterolleri üzerine dizin.Bu sırada supangleyi pişirin sıcakken pastanın üzerinegezdirin. Hindistancevizi toz fıstık ve kiraz şekerlemesi ile süsleyin.