incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Pudingli Kadayıf
Puding İçin:
Malzemeler:
8 su bardağı süt
5 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı kakao
5 tatlı kaşığı buğday nişastası
1-2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Süt tencereye koyun içine şeker,yumurta,un,kakao ve nişastayı ekleyin.
- Tüm malzemeyi iyice çırpıp ocağa alın.Koyulaşıp üzerinde delikler oluşana kadar orta ateşte pişirin.
- Pişen karışımı ocaktan alın ve tereyağını ekleyin.
- Tereyağı tamamen eriyene kadar çırpın ve soğumaya bırakın.
Malzemeler:
500 gr kadayıf
125g tereyağı
Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
yarım limon suyu
Yapılışı:
Şerbet Yapılışı:
ŞeKer ve suyu tencereye alın orata ateşte koyulaşana kadar karıştırarak kaynatın. Ocaktan almadan 2-3 dakika önce limon suyunu ekleyin ve hazırladığınız şerbeti soğuması için kenara alın.
Tatlının Yapılışı:
- Taze kadayıfı borcama yayın.
- Tereyağını küçük bir kapta eritip ılınmasını bekleyin.
- Ilık yağın tamamamını kadayıfın üzerine dökün ve tümm kadayıfa yayın.
- Hazırladığınız kadayıfı 200 derece önceden ısıtılmış fırında nar gibi oluncaya kadar kızartın.
- Fırından aldığınız sıcak ve kızarmış kadayıfın üzerine ılık şerbeti dökün.
- Kadayıf şerbetini çekip soğuduğunda daha önceden hazırladığınız pudingi üzerine dökerek servis yapın.
alinti