Puf Böreği
1 yemek kaşığı toz maya
6 su bardağı un
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için; 2 su bardağı lor peyniri 1 su bardağı beyaz peynir Yarım demet maydanoz ya da dereotu
Kızartmak için; Sıvıyağ
Tarif:
• Toz mayayı 1 su bardağı ılık suyun içerisinde eritin.
• Tuz, sıvıyağ ve un ekleyip, yumuşak bir hamur hazırlayın.
• Hamurun kabarması için 20 dakika dinlendirin.
• Bu arada peynirli harcı hazırlayın.
• Lor peynirine, ufalanmış beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz (ya da dereotu) karıştırın.
• Bu arada kabaran hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere bölün.
• Un serperek bir tatlı tabağı büyüklüğünde yufkalar açın.
• Her yufkanın içine peynirli harcı paylaştırın.
• Yarım daire şeklinde kapatarak, açılmaması için kenarlarını bastırın.
• Kızartma tenceresinde sıvıyağ kızdırın. • Yemekçinin notu: Sahurda zaman kazanmak için börekleri akşam kızartıp, sahurda fırında ısıtarak servis yapabilirsiniz.
Alıntıdır...