Puf Kurabiye Tarifi başlığındaki tarifi yarı malzemeyle denedim güzel oldu fakat büyük ihtimalle 2. denemede kurabiye üzerinde biraz oynama yapmam gerekecek lezzetli ama daha bisküvi gibi olması gerektiğini düşünüyorum..
Abur Cuburların Ev Yapımı Halleri : Puf Kurabiye
Bu tarifi internette görüp denemiştim yani tarifi bana ait değil. Çok sempatik oldu ama sanki üzerinde birkaç oynama yapılsa daha iyi olabilir. Mesela şanti yerine marshmallow kullanılsa eti pufa daha çok benzeyebilir ama marshmallow da ne derece sağlıklı o da tartışılır tabii.
Kurabiyesi için
Yarım paket margarin
Yarım su bardağından 1 parmak fazla pudra şekeri
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Kreması için
1 paket toz krem şanti
Yarım su bardağı soğuk süt
Üzeri için
Renkli pasta süsleri
Hazırlanışı
Kurabiye malzemelerini derin bir kaba alın ve iyice yoğurup 15 dakika bekletin. Hamuru orta incelikte açıp çay bardağının ağzıyla ya da şekilli kurabiye kalıpları ile keserek yuvarlak şekiller çıkarın. Ben resimde görüldüğü üzere tırtıklı yuvarlak kurabiye kalıbı kullandım.
Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 170 derece fırında kızartmadan pembeleşene kadar pişirin.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp ılınması için bekletin. Kremasını hazırlamak için krem şanti ve sütü mikserle çırpın. Kurabiyelerin üzerine kaşıkla krem şanti koyup renkli pasta süslerine batırın.Tüm kurabiyeler bitene kadar işlemi tekrarlayın.
Son düzenleme: