Pum Pum Çorbası

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
Pum Pum Çorbası

Bartın ilimize ait bir yemek olan Pum Pum çorbası ismiyle de çok dikkat çekici. Kaynamış suya yavaş yavaş yedirilen mısır unundan yapılır. Koyulaştıkça patlamalarının çıkardığı sesten dolayı "pum pum" denilir. Tabi içine tereyağı ve çemensiz Kastamonu pastırması da ekleniyor.

Malzemeler :

5 kaşık mısır unu
3 su bardağı su + 2 su bardağı süt (eğer et veya tavuk suyunuz varsa su yerine mutlaka onu kullanın)
2-3 kaşık sıvıyağ
2 yemek kaşığı kıyma veya ince ince kesilmiş pastırma veya sucuk
Yeterince tuz & karabiber
İki dilim ekmek

Hazırlanışı:

1) Tencerenin içine su + süt karışımı ve mısır ununu koyup iyice karıştıralım.
2)Tencereyi ateşe alıp yine karıştırmaya devam ederek kaynatalım. Altını kısalım.
3) Çorba kaynarken ayrı bir tavada kıyma (sucuk yada pastırma) ve küp şeklinde doğranmış ekmekleri sıvıyağda kavuralım.
4) Kavrulan ekmekli kıymanın yarısını kaynamakta olan çorbaya ilave edelim. Yeterli miktarda tuz ve karabiber katıp 2-3 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.
5) Servis yaparken kaselerin üzerine bir kaşık kavurduğumuz ekmekli kıymalı karışımdan koyup öyle servis edelim. Arzu ederseniz kızarmış ekmeklere ilave olarak rendelenmiş kaşar peyniride koyabilirsiniz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst