hayrunnisayazıcı
Aktif Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
MALZEMELER
1,5 su bardağı ılık süt
Yarım paket (10 gr) yaş maya veya 1 çay kaşığı kuru maya
Yaklaşık 6 su bardağı un
1 çorba kaşığı pekmez
1 yumurta sarısı
1′er tatlı kaşığı susam
ve çöreotu
Tepsi için kepek veya mısır unu
Tuz
HAZIRLANIŞI
Ilık sütün içine mayayı koyup 5 dakika bekletin. Hamuru hazırlamak için 4 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz biçiminde açın. Mayalı sütü, pekmezi, tuzu koyun. Esnek kıvamlı, ele yapışan bir hamur elde edene kadar kuvvetlice yoğurun. Üstünü temiz bir bezle örtün. Ilık bir yerde 1 saat kabarmaya bırakın. Geniş bir tepsiye bolca kepek veya mısır unu serpin. Hamuru iki parçaya bölün. Elinizi ıslatarak yayvan şekil verin. Tepsiye yerleştirin. Elinizi ıslatın, alt yanıyla pideye kare şekil verin. Yumurta sarısı sürün, susam ve çöreotunu serpiştirin. 15-20 dakika da tepside kabarmaya bırakın. Fırını 220 (turbo 200) derecede ısıtın. Pideleri sıcak fırında pembeleşene kadar pişirin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.