Ratatouille

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
Ratatouille, Provence mutfağına özgü tam bir yaz yemeği. Tüm sebzeleri ayrı ayrı közleyip en son servis yapmadan önce karıştırıyorsunuz. Çok hafif olduğu için özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Ama isterseniz geniş bir kasede bir dilim köy ekmeği ile de servis yapabilirsiniz.


Malzemeler:

1 patlıcan, küp küp doğranmış
4 kabak, küp küp doğranmış
1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı taze kekik, doğranmış
tuz, karabiber
10 adet domates
2 dolmalık biber, kırmızı ve sarı
4 diş sarımsak, doğranmış
2 soğan, piyazlık (yarım ay şeklinde) doğranmış
yarım su bardağı taze fesleğen, doğranmış
yarım su bardağı maydanoz, doğranmış

Hazırlanması:

Fırını 200C'ye getirin. Patlıcanı, kabağı, 1/2 sb. zeytinyağını, 1 yemek kaşığı taze kekiği, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1/2 tatlı kaşığı karabiberi karıştırın. Karışımı fırın tepsisine yayıp ısınmış fırında közleyin. (30-60 dk)
Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarıp her birini 4-6 eşit parçaya bölün.
Biberleri ocakta közleyin, soyup çizgi şeklinde doğrayın.
Patlıcan ve kabaklar közlenince 2 yk. zeytinyağını geniş ve derin bir tavada ısıtın. Sarımsak ve soğanları ekleyip 4 dk. kavurun. Domates ve biberleri ekleyip 7 dk. daha kavurun. Patlıcan, kabak, 1/4 sb. fesleğen, kekiği, tuz ve karabiber ilave edin. Ateşi kısıp yarım saat pişirin.


afiyet olsun !!!!!
alıntı

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst