Aşk Sancısı
Daimi Üye
Yaptığınız reçel bir süre sonra küflenmeye başlıyorsa bunun bir kaç sebebi vardır. Öncelikle limonu ve şekeri az gelen reçeller küflenmeye başlar. Evde, mevsimine göre seçilmiş taze meyvelerden reçel yapmayı çok severiz fakat bin bir emek vererek yaptığımız reçellerin üzeri bir süre sonra küflenmeye başlar. Bunu önlemek için ne yapabiliriz, reçellerin küflenmesi önlenebilir mi?
Yapılan reçellerin küflenmesi birden çok faktöre bağlıdır. Saklama koşullarına, yapımına, kullanılan malzemelere kadar küflenmeye sebep olabilecek noktalar vardır. Bunların başını kullanılan şeker ve limon miktarı çeker. Genellikle limonu ve şekeri az gelen reçeller küflenmeye başlar. Öncelikle kavanozun kapağının sıkıca kapatılmış olmasından emin olun. Hava alan kavanozlar da küflenmeye başlayacaktır. Küflenmeyi önlemek için reçel henüz soğumamışken kavanozları koyun ve ağzını iyice kapatın. Kavanoz ile kapağı arasına ince bir kağıt mendil koyabilirsiniz.
Ayrıca reçel yapımında taze ve mevsimlik meyveleri tercih edin. Meyvelerin küçük ve sert olması (ezilmemiş olması) daha iyi bir reçel yapmanızı sağlayacaktır. Ezilmiş, mevsiminde olmayan, çürümüş ve özellikle abuk subuk hormonlu meyvelerden uzak durun. Yaz mevsiminde portakal, mandalina olamayacağı gibi kış mevsiminde de çilek, kiraz, vişne olmaz.
Alıntıdır..