Aşk Sancısı
Daimi Üye
Reçellerin şekerlenmesi onların muhafaza edilmesi ile alakalı bir durumdur. Bu husus sadece reçel için değil bal, pekmez gibi diğer tatlı besinler içinde geçerli bir durumdur.
Reçel buzdolabında bekletildiğinde şekerlenmeye başlar. Bu ayrıca donmanın bir göstergesidir. Reçelleri buzdolabında değil, açıkta serin bir ortamda muhafaza etmeniz gerekir. Cam kavanozun içinde kapağı kapalı olarak, direkt güneş ışığı almayan serin ortam idealdir. Bu koşulların sağlandığı ortamda tutulan reçeller şekerlenmez.
Şekerlenmiş bir reçeli çözmek için bir tencerenin içine su koyun ve kaynatın. Reçel kavanozunu kaynar suyun içine yerleştirin ve kısık ateşte bekletin. Çözülene kadar bekleyin ve çözüldüğünde tencerenin altını kapatıp reçel kavanozunu çıkartın.