Regaib Kandil Gecesi Yapilacak Ibadetler...

-sumeyye

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
5.598
Tepki
4.992
Puan
113
Yaş
45
Konum
İstanbul

Regaib Kandil Gecesi Yapilacak Ibadetler...
Bismillah.allahu teala hzlerine hamd ve resulu hz muhammed mustafa sav e gönüller dolusu salatu selam olsun.biz aciz kullarını bir kere daha üç aylara kavuşturdu.üç aylar sırasıyla receb,şaban,ramazan aylarıdır.recebi şerif ayında 2 tane kandil vardır. bu kandillerin ilki regaib kandilidir.bu kandilde camiler de sohbetler yapılır.ayrıca isteyenler evlerinde şimdi söyleyeceğim nafile ibadetleri yaparak bu geceyi ihya etmiş olursunuz.allahın izniyle....

bu geceye (regaib) oruçlu kvuşmak gerekir. akşam namazıyla yatsı namazı arasında 12 rekatte HACET NAMAZI kılınır.2 rekatte bir selam verilerek kılınan bu namazda. FATİHA dan sonra her rekatte 3 İNNA ENZELNAHU....(kadir) suresi ile 12 İHLAs ı şerif okunur.

namazdan sonra,7 SALAT I ÜMMİYE okunup secdeye varılır.salatı ümmiye şudur; ALLAHUMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİNİN NEBİYYİL ÜMMİYYİ VE ALA ALİHİ VE SAHBİHİ VE SELLİM.

secdede 70 defa SUBBUHUN KUDDUSUN RABBÜNA VE RABBÜL MELAİKETİ VER RUH. okunur
secdeden kalkıp 1 defa RABBİĞFİR VERHAM VE TECAVEZ AMMA TALEM . İNNEKE ENTEL EAZZÜL EKREM. denir.tekrar secdey e varılır.70 defa SUBBUHUN KUDDUSUN RABBÜNA VE RABBÜL MELAİKETİ VER RUH. okunur. secdeden kalkıp dua edilir.dua anında allaha şu şekilde iltica etmelidir.
ALLAHUMME BARİK LENA RECEBE VE ŞABANE VE BELLİĞNA RAMAZAN.

regaib gecesinden sonra ki gündüzde. yani cuma günü öğle ile ikindi arasında 2 rekatte bir selam verilerek 4 rekat teşekkür namazı kılınır. her rekatte 1FATİHA, 7 AYETEL KÜRSİ,5 İHLASI ŞERİF, 5 FELAK ,5 NAS sureleri okunur.

namazdan sonra 25 defa LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİYMİL KEBİRİL MÜTEAL.
25 defa ESTAĞFİRULLAHEL AZIYM VE ETÜBÜ İLEYK.diyerek istiğfar ve sonra da dua edilir................
 

Kardelen27

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.159
Tepki
3.758
Puan
113
Konum
istanbul
Allah razı olsun sümeyyciğim ellerine ve güzel yüreğine sağlık canım

c468358e.gif
 

güllerdiyari

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
2.132
Tepki
2.410
Puan
113
Yaş
51
Konum
isvicre
Allah senden razi olsun sumeyyecigim:eek:
insallah bu ibadeti yapmak nasip olur rabbim bu mübarek gecede yapilan tüm dualari kabul eder cümlemizide aff eder insallah
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst