Rengarenk Çikolatalı Dondurmalı Pasta
Kullanilan Malzemeler:
Vanilyali,cilekli,kivili,kakaolu dondurma
1 tane muz
10-15 tane kiraz
200 gr bitter cikolata
200 gr (1 kutu) sivi krema
1 paket krem santi
1 cay bardagi sut
Tarifin hazirlanisi:
Vanilyali dondurmayi disari cikarip iyice eritip sivi hale gelene kadar bekletiyoruz
cilekli,kivili ve kakaolu dondurmayi dolaptan cikarip elimizle yuvarlak kucuk parcalar yapip tabaga dizip hemen buzluga koyuyoruz
kelepceli kalibin en altina ilk once kakaolu dondurmayi kapliyoruz,uzerine erittigimiz vanilyali dondurmadan biraz dokuyoruz,uzerine cekirdeklerini cikarttigimiz kirazlari ve dilimledigimiz muzlari ara ara koyup ,dolaba yuvarlayip koydugumuz dondurmalari yine aralarina yerlestiriyoruz
uzerine tekrar kalan erittigimiz vanilyali dondurmayi dokup ,buzlukta bir gece bekletiyoruz
daha sonra bir kaba krem santiyi koyup sutle birlikte mikserle cirpip buzlukan cikardigimiz dondurmanin kenarina duzgunce krema suruyoruz kalan kremayi ,krema sıkacağına doldurup dondurmanin ustunu cerceve olcak sekilde krema sıkıyoruz hemen tekrar buzluga koyuyoruz
o arada bir tavaya ilk once sivi kremayi koyup kaynaycak sekilde isitiyoruz ,uzerine parcaladigimiz cikolatayi atip karistirip cikolata sos yapiyoruz, bunu sogumaya birakiyoruz
soguyan cikolata sosu buzluktan cikardigimiz dondrmanin uzerine dokup uzerini susleyip tekrar buzluga koyup ,cikolata donana kadar bekleyip,caniniz dondurma istedigi zaman dilimleyip servis yapiyoruz.
Alıntıdır...