Renkli Küp Seker Yapmaya Ne Dersiniz-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177

EVET ÇÜNKÜ TOZŞEKERİN RENKLENDİRİLMİŞ ŞEKİL VERİLMİŞ HALİ DE ONDAN;))

Çok şekerler değilmi inanın yapımı da bir o kadar kolaylar.

MALZEMELER: Dilediğiniz kadar toz şeker
Dilediğiniz Renklerde Gıda boyası(Ben jel gıda boyası kullanıyorum ama tozgıda boyası ile de olur.)
minik buz kalıpları
ve su
YAPILIŞI:Aşağı yukarı 1 bardak toz şekere 1 çaykaşığı su ilavesi yapın.Şekeri sadece nemlendirmiş olun ben hep göz kararı yaptığım için lütfen siz bu 1çay kaşığı suyu bile yavaş yavaş yedirin şekere birden dökmeyin ki şeker erimesin.Şekerimizi nemlendirdikten sonra eğer jel gıda boyası kullanacaksanız bir kürdanın ucu ile boyadan alıp şekerinizi karıştırın.Eğer toz boya kullanacaksanız toz boyayı çay kaşığının ucu ile çok minik alın önce 2-3tatlı kaşığı su ile iyice karıştırın daha sonra bu sudan 1 çay kaşığı kullanın.

Minik şekilli buz kalıplarımıza bastırarak sıkıştıra sıkştıra yerleştirin.15-16saat kadar sonra (yani akşamdan yaparsanız ertesi gün öğle gibi) ters çevirin ve kalıplardan çıkarın 4-5 saat kadarda rutubetsiz bir ortamda bekletin

daha sonra şekerliğinize yada bir kavanoza koyarak mutfağınız için değişik bir aksesuar yaratmış olabilirsiniz.Çay yada kahvelerde kullanılabilir ama açıkcası ben kullanmıyorum çayın rengini çok olmasa da biraz bulandırıyor.Bazen misafir gelen arkadaşlarımın çocukları veya yiğenlerim dayanamayıp atıyorlar ağızlarına;)Bilirsiniz çoğu çocuk sever zaten küpşeker yemesini onun için de seviyorlar,birde çayın yanında kıtlama içenlerin hoşuna gidiyor(Kıtlama:Erzurum yöresine ait çay içme biçimi.Erzurumlu'lar çaya şeker atmazlar yanlarında aslı kaya şekerdir ama bulamadıklarında küpşeker kullanıyorlar bu küpşekerden bir parça ısırıp çaylarından biriki yudum alıp öyle içerler işte bu işleme de KITLAMA denir.)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar