Renkli makaronlar

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
424720102213019530.jpg


Renkli makaronlar

Makaron hamuru için: 100 gr ince çekilmiş şeker, 50 gr ince çekilmiş badem, 2 yumurtanın akı, 4 çorba kaşığı şeker

Çikolatalı krema için: 1 paket bitter çikolata (80 gr), 1 çay bardağı krema, 30 gr tereyağı,

Fıstıklı krema için: 40 gr tuzsuz Antep fıstığı, 1 su bardağı şeker, 100 gr tereyağı, 1 paket vanilya

Portakallı krema için: 100 gr tereyağı, 1 kahve fincanı portakal suyu, 2 çay bardağı şeker, 3 yumurtanın sarısı, 2 yumurta, 1 portakal, 2 çorba kaşığı nişasta.

Hazırlanışı:

İnce çekilmiş şekeri ve file bademi mutfak robotuna alıp ince un kıvamına getirin (arada bir mutfak robotunu durdurup elinizde harmanlayın). Yumurta aklarını mikserin orta hızında köpük köpük oluncaya kadar beş dakika çırpın. Mikserin devrini artırıp 4 çorba kaşığı şekeri toplam iki dakikada azar azar ekleyin. Bademli karışımı elekten geçirin. Yarısını önceden hazırladığınız yumurta aklı karışıma ilave edin. Tahta bir kaşıkla çok fazla müdahale etmeden karıştırın. Kalan bademli karışıma ekleyip pürüzsüz ve tek bir renk hamur (muz kıvamında) oluncaya kadar tekrar karıştırın. Hamuru sıkma torbasına aktarın. Yaklaşık 2 cm çapında dairesel hareketlerle yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı sıkın. Birinci tepsiyi 170 dereceye ayarlı fırında; fırının orta rafında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ikinci tepsideki makaronları da aynı şekilde pişirin. Pişen makaronları soğuması için bekletin. Tepsiden özenle çıkarıp iki makaron arasına istediğiniz kremayı sürün. Tost şeklinde kapatıp kapaklı bisküvi kutusuna aktarın.
ekolay
Alıntıdır...
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
bitterganajlmakaron.jpg


Bitter Ganajlı Makaron

100 gr. pudra şekeri
• 50 gr. file badem
• 15 gr. şekersiz kakao
• 2 adet yumurtanın akı
• 65 gr. toz şeker
Çikolatalı Ganaj İçin:
• 113 gr. bitter çikolata
• 30 gr. tereyağı
• ½ su bardağı krema
Yapılışı
1. Kremayı sos tenceresine alıp kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.
2. Çikolata parçalarını ilave edip eriyene kadar karıştırın ve soğumaya başladığı zaman tereyağını karıştırıp pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.
3. Çikolatayı tekrar soğumaya bırakıp, pudra şekeri, file badem ve kakaoyu mutfak robotunda un haline getirin
4. Yumurta aklarını mikserin orta ayarında çıkpıp, hızını arttırarak 5 yemek kaşığı toz şekeri azar azar ekleyin.
5. Pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpmaya devam edin ve kakaolu karışımın yarısını eleyerek ekleyip tahta kaşık ile karıştırın.
6. Hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın.
7. Fırın tepsinizi tezgahınıza birkaç defa vurun.
8. Bu işlem sonrasında makaronların üzeri biraz kuruyuncaya kadar yaklaşık 1 saat kadar bekletin.
9. Daha önce 175 °C ayarlamış olduğunuz fırında 10 dk. pişirin.
10. Pişen iki makaron arasına hazırladığınız çikolata ganajı sürerek birbirine yapıştırıp servis yapın.

fstklmakaronlar.jpg


Fıstıklı Makaronlar

Hamuru İçin
• 113 gr ayıklanmış tuzsuz Antep fıstığı içi
• ¼ su bardağı pudra şekeri
• ¼ su bardağı toz şeker
• ¼ su bardağı + 2 yemek kaşığı yumurta akı
• ¼ çay kaşığı tuz
Kreması İçin
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 paket vanilya
• 6 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
• 43 gr ayıklanmış tuzsuz Antep fıstığı
Üzeri İçin
• Antep fıstığı

Yapılışı
1. Pudra şekeri ve Antep fıstığını mutfak robotunda un haline gelinceye kadar çekin.
2. Yumurta aklarını kar haline geline kadar mikserle çırpın.
3. Mikserin hızını artırıp toz şekeri azar azar ekleyin.
4. Parlak ve pürüzsüz köpükler oluşunca tuz ve un haline gelen pudra şekerli karışımı eleyin ve yarısını yumurta aklarının üzerine dökün.
5. Büyük bir kaşık yardımıyla karıştırın.
6. Elediğiniz karışımın kanını da yumurta akına ekleyin ve yumurta akı beyazını kaybedinceye kadar karıştırın ve o aşamaya gelindiğinde durun.
7. Hazırladığınız hamuru sıkma tüpüne kaşıkla doldurun.
8. Tepsiye yağlı kağıt serin ve herbirinin arasında 2 cm aralık olacak şekilde sıkma tüpündeki hamurlarınızı 2,5-3 cm çapında sıkın.
9. Sonra tepsinin kenarlarına yavaş yavaş vurarak hamurlarda oluşan sivri uçları yok edin.
10. Tepsideki makaronları kurutmak için bir kenara koyup 1 saat bekletin.
11. Bekleme süresinden sonra makaronların yarısının üzerine antep fıstığı serpin ve 175 C’ye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.
12. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve soğuyan makaronları yağlı kağıttan ayırın.
13. Yağlı kağıttan ayırıktan sonra benzer büyüklüktekileri çift çift ayırın.
14. Kreması için, fıstıkları pudra şekeri ile birlikte mutfak robotunda un haline gelinceye kadar çekin.
15. Un haline getirdiğiniz fıstıklı karışımı tereyağı ve vanilya ile karıştırın.
16. Ayırdığınız makaronların arasına bu kremadan sürün ve antep fıstıklı makaronlar üste gelecek şekilde iki makaronu birbirine yapıştırın.
17. Bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis edin.

Afiyet olsun.

Notlar:
• Hazırladığınız makaron hamuru 1 tepsiden fazla çıkarsa fırında ayrı ayrı 10’ar dakika pişirmelisiniz.

Alıntıdır...
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.667
Tepki
3.185
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
süper görünüyor teşekkürler:findikim::findikim::findikim:
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
bayiliyorum bu lezzete ya
aliyorum arada
ama hic denemek aklima gelmedi dogrusu
tskler canim benim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst