Bitter Ganajlı Makaron
100 gr. pudra şekeri
• 50 gr. file badem
• 15 gr. şekersiz kakao
• 2 adet yumurtanın akı
• 65 gr. toz şeker
Çikolatalı Ganaj İçin:
• 113 gr. bitter çikolata
• 30 gr. tereyağı
• ½ su bardağı krema
Yapılışı
1. Kremayı sos tenceresine alıp kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.
2. Çikolata parçalarını ilave edip eriyene kadar karıştırın ve soğumaya başladığı zaman tereyağını karıştırıp pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.
3. Çikolatayı tekrar soğumaya bırakıp, pudra şekeri, file badem ve kakaoyu mutfak robotunda un haline getirin
4. Yumurta aklarını mikserin orta ayarında çıkpıp, hızını arttırarak 5 yemek kaşığı toz şekeri azar azar ekleyin.
5. Pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpmaya devam edin ve kakaolu karışımın yarısını eleyerek ekleyip tahta kaşık ile karıştırın.
6. Hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın.
7. Fırın tepsinizi tezgahınıza birkaç defa vurun.
8. Bu işlem sonrasında makaronların üzeri biraz kuruyuncaya kadar yaklaşık 1 saat kadar bekletin.
9. Daha önce 175 °C ayarlamış olduğunuz fırında 10 dk. pişirin.
10. Pişen iki makaron arasına hazırladığınız çikolata ganajı sürerek birbirine yapıştırıp servis yapın.
Fıstıklı Makaronlar
Hamuru İçin
• 113 gr ayıklanmış tuzsuz Antep fıstığı içi
• ¼ su bardağı pudra şekeri
• ¼ su bardağı toz şeker
• ¼ su bardağı + 2 yemek kaşığı yumurta akı
• ¼ çay kaşığı tuz
Kreması İçin
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 paket vanilya
• 6 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
• 43 gr ayıklanmış tuzsuz Antep fıstığı
Üzeri İçin
• Antep fıstığı
Yapılışı
1. Pudra şekeri ve Antep fıstığını mutfak robotunda un haline gelinceye kadar çekin.
2. Yumurta aklarını kar haline geline kadar mikserle çırpın.
3. Mikserin hızını artırıp toz şekeri azar azar ekleyin.
4. Parlak ve pürüzsüz köpükler oluşunca tuz ve un haline gelen pudra şekerli karışımı eleyin ve yarısını yumurta aklarının üzerine dökün.
5. Büyük bir kaşık yardımıyla karıştırın.
6. Elediğiniz karışımın kanını da yumurta akına ekleyin ve yumurta akı beyazını kaybedinceye kadar karıştırın ve o aşamaya gelindiğinde durun.
7. Hazırladığınız hamuru sıkma tüpüne kaşıkla doldurun.
8. Tepsiye yağlı kağıt serin ve herbirinin arasında 2 cm aralık olacak şekilde sıkma tüpündeki hamurlarınızı 2,5-3 cm çapında sıkın.
9. Sonra tepsinin kenarlarına yavaş yavaş vurarak hamurlarda oluşan sivri uçları yok edin.
10. Tepsideki makaronları kurutmak için bir kenara koyup 1 saat bekletin.
11. Bekleme süresinden sonra makaronların yarısının üzerine antep fıstığı serpin ve 175 C’ye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.
12. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve soğuyan makaronları yağlı kağıttan ayırın.
13. Yağlı kağıttan ayırıktan sonra benzer büyüklüktekileri çift çift ayırın.
14. Kreması için, fıstıkları pudra şekeri ile birlikte mutfak robotunda un haline gelinceye kadar çekin.
15. Un haline getirdiğiniz fıstıklı karışımı tereyağı ve vanilya ile karıştırın.
16. Ayırdığınız makaronların arasına bu kremadan sürün ve antep fıstıklı makaronlar üste gelecek şekilde iki makaronu birbirine yapıştırın.
17. Bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
• Hazırladığınız makaron hamuru 1 tepsiden fazla çıkarsa fırında ayrı ayrı 10’ar dakika pişirmelisiniz.
Alıntıdır...