Şekerpare
Daimi Üye
Rihanna, yönetmenliğini Peter Berg’in üstlendiği bilimkurgu aksiyon türündeki “Battleship” filmiyle oyunculuğa adım attı. Filmde Teğmen Cora Raikes’i canlandıran Barbadoslu şarkıcı, sette Kelebek’in sorularını yanıtladı.
* Bu sizin ilk sinema deneyiminiz. Neden “Battleship”i seçtiniz?
- Dürüst olmak gerekirse, “Battleship” beni seçti diyebilirim. Yönetmen Peter Berg’le görüşmeye gittiğimde, aslında neye dahil olduğumu bilmiyordum. Onun coşkusunu ve bu projeye ne kadar inandığını görünce, film benim de çok ilgimi çekti.
* Senaryoyu okuduğunuzda ne düşündünüz?
- Senaryoyu okuduğumda filmin bütünlüğünü anladım ve bir şekilde parçası olmak istedim. Gerçekten çok iyi bir senaryoydu.
* Oyunculuk, sizi heyecanlandıran bir şey miydi?
- Evet, ayaklarımın oyunculuk dünyasında ıslanmasını istedim. Oyunculuk, yapmak istediğim bir şeydi ve bu konuda ciddiyim. Bu, içinde büyümek istediğim yepyeni bir dünya. Hoşuma gidip gitmeyeceğini bilmiyordum ama buradayım ve bunu seviyorum!
TEĞMEN RAIKES İNANILMAZ!
* Bu filmin çekimleriyle ilgili beklentileriniz nelerdi?
- Neyle karşılaşacağımı bilmiyordum. Önyargısız ve gözü kara bir şekilde Hawaii’ye geldim. Sete gelene kadar bunun ne kadar büyük bir film olduğunu anlamamıştım. Bu çok heyecan verici, çünkü bu benim ilk filmim ve Peter Berg’le çalışıyorum. Bu çok önemli!
* Teğmen Raikes karakterini canlandırıyorsunuz. O nasıl biri?
- Raikes gerçekten çok zorlu biri. Doğuştan silah uzmanı. Yaptığı işi de çok seviyor. İşiyle ve gemisindeki herkesi korumakla ilgileniyor. Raikes korkusuz, ihtiyatlı ve her zaman hazır.
* Onun hangi yönünü seviyorsunuz?
- Kendine olan güvenini ve işine odaklanmasını seviyorum. Ekibine ve birlikte çalıştığı insanlara her şartta sadık oluşunu da. Bunlar benim inandığım özellikler. Bu karakter gerçek hayatımda da bana yardımcı olabilirdi. Raikes inanılmaz!
ASKER GİBİ EĞİTİLDİM
* Rolünüze nasıl hazırlandınız?
- Raikes olmak için Rihanna’yla ilgili her şeyden sıyrılmak zorundaydım. O bir savaşçı ve yaptığı şeyi seviyor. Burada olmak için bir sürü şey öğrenmeliydim. Hawaii’ye ulaştığım anda kendimi bunun içinde buldum. Macerayı ve doğallığı severim, bu yüzden burada olmak ve her gün yapmadığım şeyleri yapmak hoşuma gitti. Setteki ilk günümde silahlarla ateş ediyordum.
* Özel bir eğitim aldınız mı?
- Karakterin geçmişini ve silah uzmanı olarak bir gemide yaşaması gereken şeyleri anlamamı sağlaması için sanki gerçekten askere alınmışım gibi eğitildim. Başlangıçta eğitmenin bana neden bu kadar çok bağırması gerektiğini anlayamadım. Ama sonra bunun, Rihanna gibi düşünmeyi bırakmama ve alıştığım rahat yaşamdan sıyrılmama ne kadar yardımı olduğunu anladım.
* Gerçek hayatta Teğmen Raikes’ın yaptığı işi yapan birisiyle tanıştınız mı?
- Evet, Teğmen Raikes’e eşdeğer biriyle tanıştım. Çetin bir silah uzmanı ve çok güzel bir kadın. Onunla tanışmak, nasıl hareket ettiğini, çalışmasını ve işine odaklanışını görmek, karakterimi anlamam konusunda yardımcı oldu.
MACERAYI SEVİYORUM
* Bu oyuncu kadrosunun bir parçası olmak nasıl bir duygu?
- Farklı deneyim seviyelerini yaşama açısından, böylesine renkli bir kadronun parçası olmak gerçekten harika. Sette bir bebek gibisiniz, her şey yeni. İnsanların nasıl çalıştığını görmek çok ilginç. Bu yeni süreci yaşamak çok hoşuma gidiyor.
* Yönetmen Peter Berg nasıl biri?
- Peter harika biri. Bir dahi. O, kameranın önünde de yer aldı, bu yüzden aklımızdan neler geçtiğini anlıyor ve herkesin içindeki en iyi performansı nasıl ortaya çıkaracağını biliyor. Sette rahat bir ortam yaratıyor, bu yüzden onunla çalışmak çok hoşunuza gidiyor. Peter, tam olarak ne yaptığını bilen biri.
* Sizi nasıl şaşırttı?
- O son derece doğal biri ve yolunuza bir şeyler çıkarmayı seviyor. Bu şekilde çalışmayı seviyorum. Neler olacağını ve bunun yanında neler getireceğini bilmemenin bir heyecanı oluyor. Macerayı seviyorum, galiba bu yüzden bu deneyim çok hoşuma gidiyor.
* II. Dünya Savaşı’nın bittiği yerde, Pearl Harbor’da, USS Missouri gibi efsanevi bir savaş gemisinde bulundunuz.
- Bu gerçekten harika. Bir filmi çekmek için son derece efsanevi ve güzel bir yer. Bu filmi yaparken harika deneyimler yaşadım. Hawaii’de, USS Missouri’nin üzerinde olmak ve tarih kitaplarında okuduğunuz şeyleri görmek çok özel.
* Hawaii’de kalmak hoşunuza gitti mi?
- Hawaii’de olmak, filmde yaşananların zıttı. Filmde bizler bir savaşın içindeyiz ve bir sürü çatışma var. Ama kafamızı kaldırdığımızda, güneşi, turkuaz rengindeki suyu ve etrafımızı çevreleyen bu güzel yeşil manzarayı görüyoruz.
SAHNE VE SET İKİ FARKLI DÜNYA
* Bir filmde performans sergilemekle, sahnede müziğinizle performans sergilemeyi nasıl karşılaştırırsınız?
- Bu, gece ve gündüz gibi. İki farklı dünya. Bir filmde çalışmanın bir müzik videosu çekmekle uzaktan yakından alakası yok. Sahne, benim çok daha rahat ettiğim bir alan. Oyunculuk da içinde olmak istediğim başka bir dünya. Bu benim için bir öncelik ve bu endüstride nereye gideceğimi görmek için sabırsızlanıyorum.
OYUNCULUK HEYECAN VERİCİ
* Oyunculukta sizi çeken şey ne?
- Bir karakteri canlandırmak ve başkasının kimliğine bürünmek istiyorum. Bu yüzden oyunculuk, bana heyecan verici geliyor.
* Bu deneyim sinemaya bakışınızı değiştirdi mi?
- Film izlemeyi ve filmleri her zaman sevmişimdir ama şimdi oyunculuk hakkında bir şeyler öğreniyorum ve filmlere tamamen farklı bir şekilde bakıyorum. “Battleship”i izlemek için de sabırsızlanıyorum.