Rosinenschnekke--resimli

aynur67

Aktif Üye
Katılım
31 Temmuz 2008
Mesajlar
108
Tepki
138
Puan
43
Konum
zonguldak-ereğli
ROSINENSCHNEKKE

CIMG2691.JPG





Merhabalar arkadaslar.Bir haftayi daha bitirmek üzereyiz.Bu hafta cocuklar evdediler.Bizde paskalya bayrami varda o yüzden.
Oglum tatil dolayisiyla her gün camiiye gidiyor.Kuran ögrenmeye.Bakalim simdilik hevesli.Sonu ne gösterir bilinmez. Bu gün size verecegim tarifimi sevgili guldenceninmutfagi arkadasimdan aldim.Cokta memnun kaldim.Cünki pastanedekilerin aynisi oldu.Tarifi aynen yayinliyorum.Eline saglik Güldencigim.Sagolasin.


MALZEMELER:

1 Küp yas maya.
350gr.Süt.
100gr.Seker.
100gr.Tereyag.
1 Yumurta.
1 Cay kasigi tuz.
1 Paket vanilya sekeri.
Aldigi kadar un.
Bir tatli kasigi limon suyu.


ICI ICIN MAZEMELER:
250gr.Marzipanrohmasser(badem ezmesi)
1 Cay bardagi kadar süt.
1 Cay kasigi tarcin.
250gr,kuru üzüm.
1 Su bardagi cekilmis findik.
Üzerine sürmek icin 1 Su bardagi pudra sekeri.
1-2 kasik su. YAPILISI: Öncelikle güzel ce hamurumuzu yogurup,1 saat dinlendiriyoruz.Daha sonra merdaneyle ince bir sekilde aciyoruz.Arasina sütle inceltigimiz marzipani,üzümü ve findik icini sürüyoruz.Resimdeki gibi rülo yapip,2 cm lik kesiyoruz.Kestigimiz hamurlari aralikli olarak tepsiye aliyoruz.Elimizin ortasiyla bastirip dinlendiriyoruz.30 dk.175 derecede kizarana kadar 20 25 dk pisiriyoruz.Firindan cikar cikmazda,pudra sekerini iki kasik suyla eritip üzerlerine sürüyoruz.AFIYET OLSUN.

ALINTIDIR...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst