Rulo Patates Salatası
Malzemeler
Patates püresi için;
5-6 adet orta boy patates,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tutam dere otu,
Pul biber,
Nane,
25 gram margarin veya tereyağı (1 yemek kaşığı).
Yoğurt sosu için;
4 yemek kaşığı susuz yoğurt,
2 yemek kaşığı mayonez,
1 diş sarımsak rendesi,
1 fiske tuz.
Arası için;
250 gram garnitür (konserve garnitür kullandım).
Yapılışı
Patatesler yıkanıp, kabukları ile birlikte yumuşayıncaya kadar haşlanıp suyu süzülür.
Kabukları soyulan patatesler sıcakken çatalla ezilir.
Üzerine margarin, baharatlar ve ince doğranmış dere otu ilave edilip, güzelce karıştırılır.
Hazırlanan patates püresi, ılınması için bekletilir.
Yoğurt sosu için gerekli olan malzemeler, bir kap içerisinde çırpma teli ile, pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırılır.
Garnitürler yıkanır ve süzgeç yardımı ile, iyice suyu süzülür.
Düz bir zemin üzerine streç film serilir ve üzerine patates püresi konulup, elle kare olacak şekilde yaydırılır (Çok ince veya çok kalın olayacak şekilde, yaklaşık 1 parmak kalınlığında olsun)
Üzerine streç film serip merdane ile düzeltebilirsiniz.
Patateslerin üzerine ince bir tabaka halinde yoğurt sosu yaydırılır (çok fazla koyarsanız katlarken zorlanırsınız, kalan yoğurt sosu üzerine sürülecek).
Yoğurt sosunun üzerine garnitürler serpiştirilir ve streç film yardımı ile rulo olacak şekilde dikkatlice katlanır (streç filmi yukarı doğru kaldırınca patatesin rulo olması kolaylaşıyor).
Hazırlanan rulo patates salatası streç filme sarılıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir.
Rulo patates, dolaptan alınıp streç filmden çıkartılır ve servis tabağına koyulur.
Üzerine yoğurt sosu dökülüp, arzuya göre süslenir ve dilimlenerek servis edilir.