







- 2 yumurta (1nin sarisi üzerine ayrilacak)
- 1 su bardagi ilik süt
- 1 su bardagi sicak su
- 1 kücük maya (30 gr)
- 1 su bradagi sivi yag
- 1 yemek kasigi margarin
- 1 tatli kasigi sirke
- 1 cay kasigi mahlep (varsa)
- 1 cay kasigi kabartma tozu
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi toz seker
- Aldigi kadar unic
Ic Harci Icin - 4 adet patates
- Maydonoz
- Rendelenmis peynir
Oncelikle süt, seker, su, tuz ve mayayi kabimizda karistirip 10 dk bekliyoruz.
Daha sonra diger malzemeleride ekleyip yumusak hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzun üzerine elimizle sivi yag bastirip, ustune poset gecirerek yarim saat sicak ortamda bekletiyoruz.
Bekletme islemimiz bittikten sonra ic malzemelerimizi hazirlayip hamurumuzdan portakal büyüklügünde hamur acip icine harcimizdan koyup rulo sariyoruz, ve bezeler alip icine peynir veya patetes harci koyup yuvarlak yaparak üzerine yumurta sarisi ve susam döküp soguk firina koyarak firin derecemizi önce 100 derecede yaparak mayalandiriyoruz (15 dk).
Daha sonra firinimizi 200-220 derece yapip pogacalarimizi üzeri kizarana kadar pisiriyoruz. Yumusacik ve cok güzel bir pogaca oluyor
ALINTIDIR....