Rulo Ve Top Pogaca

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
6.jpg


1.jpg


2.jpg


3.jpg


4.jpg


5.jpg


7.jpg


8.jpg

  • 2 yumurta (1nin sarisi üzerine ayrilacak)
  • 1 su bardagi ilik süt
  • 1 su bardagi sicak su
  • 1 kücük maya (30 gr)
  • 1 su bradagi sivi yag
  • 1 yemek kasigi margarin
  • 1 tatli kasigi sirke
  • 1 cay kasigi mahlep (varsa)
  • 1 cay kasigi kabartma tozu
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi toz seker
  • Aldigi kadar unic

    Ic Harci Icin
  • 4 adet patates
  • Maydonoz
  • Rendelenmis peynir
Rulo ve Top Pogaca Yapilisi:
Oncelikle süt, seker, su, tuz ve mayayi kabimizda karistirip 10 dk bekliyoruz.
Daha sonra diger malzemeleride ekleyip yumusak hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzun üzerine elimizle sivi yag bastirip, ustune poset gecirerek yarim saat sicak ortamda bekletiyoruz.
Bekletme islemimiz bittikten sonra ic malzemelerimizi hazirlayip hamurumuzdan portakal büyüklügünde hamur acip icine harcimizdan koyup rulo sariyoruz, ve bezeler alip icine peynir veya patetes harci koyup yuvarlak yaparak üzerine yumurta sarisi ve susam döküp soguk firina koyarak firin derecemizi önce 100 derecede yaparak mayalandiriyoruz (15 dk).
Daha sonra firinimizi 200-220 derece yapip pogacalarimizi üzeri kizarana kadar pisiriyoruz. Yumusacik ve cok güzel bir pogaca oluyor :) Afiyet olsun...
ALINTIDIR....
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.319
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Ayy benimde canim cekti simdi, yarin bende pogaca mi yapsam acaba? :dusun:
 

gül gazeli

Daimi Üye
Katılım
28 Ekim 2010
Mesajlar
1.049
Tepki
1.321
Puan
113
Konum
türkiye
harika görünüyolar.saol paylaşım için.bende kendi yaptığım pasta yemek resimlerini koymak istiyorum ama bilmiyorum nasıl olacağını öğrenecem inş.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst