Rulo veya Buzdolabı Böreği

E

esmanur

Misafir
63690115.png



Bu börek, görüntüsü ve tadı ile farklı bir börek çeşidi. Hem yumuşacık, hem de hafif. Günlerinizde, yaptığınız çeşitlere ilave edebilirsiniz.

Malzemeler :

* 3 yufka

İçi için :

* 4 adet patates, haşlanıp, rendelenecek
* 100 gram beyaz peynir
* 2 yumurta
* 1,5 su bardağı süt
* Yarım paket margarin veya tereyağı, eritilip, soğutulacak.

Üzeri İçin :

* 1 parça margarin veya tereyağı
* isteğe göre kaşar peyniri rendesi
* pul biber

Yapılışı:

İç malzemesini hazırlayın. Hazırladığınız bu iç malzemesi 3 yufkaya pay edilecek. Uç yufkanın her katına bu harçtan koyarak üst üste dizin. İtina ile rulo yapın. Ruloyu ikiye kesip, bir çay tepsisine yerleştirin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Daha sonra, 15 dakika da buzlukta bekletin. Çünkü, rulo dilimlenirken zorlanmayın.

Buzluktan çıkarınca ruloyu dilimleyip, yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız peynirli sosu dökerek 200 derece fırına verin. Böreğin altı daha çabuk kızarıyor, tepsiyi altı üstü
 

su.ay

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.293
Tepki
1.545
Puan
113
Yaş
47
Konum
kayseri
ilginç bir tarif daha. hemde kolay görünüyor. ellerine sağlık.
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
yufkali tariflerde sevgili nese üyemizin katildigi tarife benziyo
denicem insaallah
ama patatesli olmasi sartmi acaba
sevmiyorum patatesi ne börekte ne pogacada malesef:dil::dusun:
 

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.123
Puan
113
Konum
;)
Zaman zaman yaparım bende, dolabımda vardı dün çıkarıp yaptım kızlarıma.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst