E
esmanur
Misafir
Bu börek, görüntüsü ve tadı ile farklı bir börek çeşidi. Hem yumuşacık, hem de hafif. Günlerinizde, yaptığınız çeşitlere ilave edebilirsiniz.
Malzemeler :
* 3 yufka
İçi için :
* 4 adet patates, haşlanıp, rendelenecek
* 100 gram beyaz peynir
* 2 yumurta
* 1,5 su bardağı süt
* Yarım paket margarin veya tereyağı, eritilip, soğutulacak.
Üzeri İçin :
* 1 parça margarin veya tereyağı
* isteğe göre kaşar peyniri rendesi
* pul biber
Yapılışı:
İç malzemesini hazırlayın. Hazırladığınız bu iç malzemesi 3 yufkaya pay edilecek. Uç yufkanın her katına bu harçtan koyarak üst üste dizin. İtina ile rulo yapın. Ruloyu ikiye kesip, bir çay tepsisine yerleştirin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Daha sonra, 15 dakika da buzlukta bekletin. Çünkü, rulo dilimlenirken zorlanmayın.
Buzluktan çıkarınca ruloyu dilimleyip, yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız peynirli sosu dökerek 200 derece fırına verin. Böreğin altı daha çabuk kızarıyor, tepsiyi altı üstü