Bu aslında normal zamanda poğaça yapmakda kullandığım bir hamur.
Ama kızım bu halini daha çok seviyor peynir düşmanlığından sebep
6 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 yumurta (beyazlar hamura sarılar üstüne)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket maya
3-4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Ilık süt ve suyla mayayı kabarmaya bırakıyoruz.Şekeri de ekliyoruz.
Elenmiş unun içine yağ,yumurta beyazı,tuz,yoğurt ve kabaran mayayı ekliyoruz.
Tüm ölçüler aynı boy bardak ile kullanıldığında ekstra un kullanmaya gerek kalmıyor.
Yumusak ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
Şekil verip önceden 220 derecede ısınmış fırında pişiriyoruz...
Pişmiş halini resimlemek hiç aklıma gelmedi ama benim :bayil::bayil:
Ama kızım bu halini daha çok seviyor peynir düşmanlığından sebep
6 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 yumurta (beyazlar hamura sarılar üstüne)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket maya
3-4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Ilık süt ve suyla mayayı kabarmaya bırakıyoruz.Şekeri de ekliyoruz.
Elenmiş unun içine yağ,yumurta beyazı,tuz,yoğurt ve kabaran mayayı ekliyoruz.
Tüm ölçüler aynı boy bardak ile kullanıldığında ekstra un kullanmaya gerek kalmıyor.
Yumusak ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
Şekil verip önceden 220 derecede ısınmış fırında pişiriyoruz...
Pişmiş halini resimlemek hiç aklıma gelmedi ama benim :bayil::bayil:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.