güllerdiyari
Daimi Üye
Kullanilan malzemeler:
1 su bardagi ilik su
1 su bardagi ilik süt
1 su bardagi sivi yag
1 tatli kasigi tuz
2 tatli kasigi seker
1 adet yas veya kuru maya
aldigi kadar un asagi yukari 1 kg
hamura sürmek icin tereyagi
üstü icin 1 yumurta
Yapilisi:
1. öncelikle su süt sivi yag 1 t. kasigi tuz 2 t.kasigi seker ve mayamizi bir kabin icine hazirlayalim güzelce karistirdiktan sonra yavas yavas yedirerek unumuzu ilave edelim hamurumuzu yoguralim normal büyüklükte su bardagina asgi yukari 1 kg un yeterli oluyor.
2. hamurumuzu 15- 20 dakika kadar bekletelim fazla bekletmeyin yaptiktan sonra tepside bekletecegiz sonra yumurta büyüklügünde bezeler yapalim merdane yardimi ile uzunlamasina acalim oda sicakliginda hazir ettigimiz tereyagini bicak yardimi ile sürelim arzuya göre peynirde koyabiliriz sadede yapabiliriz ben peynirli yaptim
3. daha sonra tereyagi sürdügümüz hamuru yuvarlayarak hamura düyüm atiyoruz bu sekilde firin tepsisine siraliyoruz ve ene önemlisi en az yarim saat mutlaka tepside bekletiyoruz.
4. yumurtasinida sürüp önceden 200 derecede isittigimiz firina veriyoruz kizarincaya kadar pisiriyoruz ben yarim saat falan pisirdim ama bu her firin icin deyisebilir.
afiyet bal seker olsun arkadaslar...
önce bezelerimizi yapalim
bu sekilde tereyagimizi sürelim
peynirimizide koyalim
daha sonra bu sekli verelim
ve düyümümüzü atalim
yarim saat bu sekilde tepside bekletelim
firindan cikma vakti
vee servis zamani afiyet bal seker olsun arkadaslar
1 su bardagi ilik su
1 su bardagi ilik süt
1 su bardagi sivi yag
1 tatli kasigi tuz
2 tatli kasigi seker
1 adet yas veya kuru maya
aldigi kadar un asagi yukari 1 kg
hamura sürmek icin tereyagi
üstü icin 1 yumurta
Yapilisi:
1. öncelikle su süt sivi yag 1 t. kasigi tuz 2 t.kasigi seker ve mayamizi bir kabin icine hazirlayalim güzelce karistirdiktan sonra yavas yavas yedirerek unumuzu ilave edelim hamurumuzu yoguralim normal büyüklükte su bardagina asgi yukari 1 kg un yeterli oluyor.
2. hamurumuzu 15- 20 dakika kadar bekletelim fazla bekletmeyin yaptiktan sonra tepside bekletecegiz sonra yumurta büyüklügünde bezeler yapalim merdane yardimi ile uzunlamasina acalim oda sicakliginda hazir ettigimiz tereyagini bicak yardimi ile sürelim arzuya göre peynirde koyabiliriz sadede yapabiliriz ben peynirli yaptim
3. daha sonra tereyagi sürdügümüz hamuru yuvarlayarak hamura düyüm atiyoruz bu sekilde firin tepsisine siraliyoruz ve ene önemlisi en az yarim saat mutlaka tepside bekletiyoruz.
4. yumurtasinida sürüp önceden 200 derecede isittigimiz firina veriyoruz kizarincaya kadar pisiriyoruz ben yarim saat falan pisirdim ama bu her firin icin deyisebilir.
afiyet bal seker olsun arkadaslar...
önce bezelerimizi yapalim
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
bu sekilde tereyagimizi sürelim
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
peynirimizide koyalim
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
daha sonra bu sekli verelim
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
ve düyümümüzü atalim
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
yarim saat bu sekilde tepside bekletelim
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
firindan cikma vakti
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
vee servis zamani afiyet bal seker olsun arkadaslar
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.