sadiye´den Cup Cake
Artik ne kadar Cup Cake denilir bilmem ama kendimce yaptim birseyler. :cee
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardagi seker
1 paket vanilya sekeri
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi süt
2 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
tarcin (ben cok severim, istersek koymaya biliriz)
1/2 su bardagindan az fazla bütün findik
2 Elma
Buttercream:
150 gr yumusak tereyag
250 gr pudra sekeri
3 tatli kasigi ilik su
Istege göre limon veya portakal aromasi
(ben biraz limon kabugu rendeledim ve 2 - 3 damla limon suyu damlattim)
Kekin Yapilisi:
Elma ve findik haric tüm malzemeleri karistir.
Findiklari en son malzemeye ekle ve karistir.
Kek hamurunu kaliplara kasik veya sikma poseti ile yarisina kadar doldur.
Ortalarina soyulmus ve büyük kare seklinde kestigimiz elmalari koyalim.
180° de önceden isitilmis firinda pisirelim.
Buttercream yapilisi:
Yagi mikser yardimi ile cirpiyoruz.
Pudra sekerini ekliyor ve tekrar karistiriyoruz.
Sonra su ve (eklemek istiyorsak limon veya portakal aromasi ekliyoruz) biraz icine limon rendeliyoruz ve suyundan bir iki damla damlatiyoruz.
Süsleme:
Istersek bicak yardimi ile keklerimizin üstüne sürüyoruz yada sikma poseti ile sekil vererek sıkıyoruz.
Ben üstünü renkli sekerle süsledim.
Not: Resimdekinin buttercream harcini fazla sıktım, görüntü sahane ama kalori oranini bilmek istemiyorum. :ayk:
Afiyet olsun
Artik ne kadar Cup Cake denilir bilmem ama kendimce yaptim birseyler. :cee
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardagi seker
1 paket vanilya sekeri
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi süt
2 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
tarcin (ben cok severim, istersek koymaya biliriz)
1/2 su bardagindan az fazla bütün findik
2 Elma
Buttercream:
150 gr yumusak tereyag
250 gr pudra sekeri
3 tatli kasigi ilik su
Istege göre limon veya portakal aromasi
(ben biraz limon kabugu rendeledim ve 2 - 3 damla limon suyu damlattim)
Kekin Yapilisi:
Elma ve findik haric tüm malzemeleri karistir.
Findiklari en son malzemeye ekle ve karistir.
Kek hamurunu kaliplara kasik veya sikma poseti ile yarisina kadar doldur.
Ortalarina soyulmus ve büyük kare seklinde kestigimiz elmalari koyalim.
180° de önceden isitilmis firinda pisirelim.
Buttercream yapilisi:
Yagi mikser yardimi ile cirpiyoruz.
Pudra sekerini ekliyor ve tekrar karistiriyoruz.
Sonra su ve (eklemek istiyorsak limon veya portakal aromasi ekliyoruz) biraz icine limon rendeliyoruz ve suyundan bir iki damla damlatiyoruz.
Süsleme:
Istersek bicak yardimi ile keklerimizin üstüne sürüyoruz yada sikma poseti ile sekil vererek sıkıyoruz.
Ben üstünü renkli sekerle süsledim.
Not: Resimdekinin buttercream harcini fazla sıktım, görüntü sahane ama kalori oranini bilmek istemiyorum. :ayk:
Afiyet olsun