sadiye´den Pankek
Malzemeler:
- 1 orta boy yumurta
- 8 corba kasigi tereyagi (eritilmis)
- 2 corba kasigi tozseker
- cay kasiginin ucuyla tuz
- 3/4 su bardagi un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 su bardagi süt
- 1 cay kasigi vanilya sekeri
Pisirmek icin:
- tereyagi
Hazirlanisi:
- Tereyagini eritiyoruz.
- Yumurta, seker ve vanilya sekerini kristiriyoruz.
- Tuzu, sütü ve tereyagini karisima ilave edip karistiriyoruz.
- Un ve kabartma tozunuda ekleyip son kez karistiriyoruz.
- Tavaya azicik tereyagi koyup, 1 yemek kasigi kadar karisimdan alip tavaya yaydiriyoruz.
- Bir tarafi pisince ters cevirip diger tarafinida pisiriyoruz.
Not: Ilk cevirmede üst tarafi pismedigi icin cevirirken dikkatli olmak gerekiyor.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 orta boy yumurta
- 8 corba kasigi tereyagi (eritilmis)
- 2 corba kasigi tozseker
- cay kasiginin ucuyla tuz
- 3/4 su bardagi un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 su bardagi süt
- 1 cay kasigi vanilya sekeri
Pisirmek icin:
- tereyagi
Hazirlanisi:
- Tereyagini eritiyoruz.
- Yumurta, seker ve vanilya sekerini kristiriyoruz.
- Tuzu, sütü ve tereyagini karisima ilave edip karistiriyoruz.
- Un ve kabartma tozunuda ekleyip son kez karistiriyoruz.
- Tavaya azicik tereyagi koyup, 1 yemek kasigi kadar karisimdan alip tavaya yaydiriyoruz.
- Bir tarafi pisince ters cevirip diger tarafinida pisiriyoruz.
Not: Ilk cevirmede üst tarafi pismedigi icin cevirirken dikkatli olmak gerekiyor.
Afiyet olsun.