sağir Bir Adama, Komşunun Hasta Olduğunu Haber Verdiler Adam Kendi Kendisine:
- Bu Sağir Kulakla Hastanin Sözlerini Nasil Anlayacağim?! Dedi Helede Hastaliktan Sesi Iyice Yavaş çikiyorsa Fakat Ziyaret Etmek De Lazim Dudağini Oynattiğini Görünce Ne Dediğini Kiyas Yoluyla Düşünür Anlarim" Ey Benim Dertlere Düşmüş Dostum, Nasilsin? Derim, O Da Tabii Ki, Iyiyim, çok şükür" Diyecek Ne Yiyip Içtiğini Sorarim, Mesela Mercimek çorbasi Diye Cevap Verir, Bende " Afiyet Olsun !" Derim Hangi Hekime Tedavi Olduğunu Sorarim, O Da Filanca Der, Ben De, Ayaği çok Uğurludur Geldi Mi Işin Tikirinda Demektir Onu Bizde Denedik, Nereye Vardiysa Maksat Hasil Oldu Diye Karşilik Veririm
Adam Kiyas Yoluyla Hazirladiği Cevaplarini Düşünerek Hastanin Hal Hatirini Sormaya Gitti
- Nasilsin? Dedi
- öldüm, Bittim
- Oh Ne Ala , çok şükür
Hasta Bu Cevaba Kizdi, Cani Bir Hayli Sikildi
-anlaşildi , Bu Adam Benim Kötülüğümü Istiyor, Halime Seviniyor Diye Düşündü
- Ne Yiyip Ne Içiyorsun? Diye Sordu Ziyaretçi Cani Sikkin Olan Hasta:
- Zehir Zikkim Diye Cevap Verdi Adam, Daha önceden Tasarladiği Gibi :
- Afiyet Olsun ! Dedi Hasta Buna Daha çok Içerledi
- Tedavi Için Hangi Hekim Geliyor ? Diye Sordu Ziyaretçi
Hasta öfkeyle
- Defol Başimdan ! Dedi, Azrail Geliyor
- Ayaği Pek Uğurludur, Ddi Adam, Sevin , Neşelen !
Sağir Adam, Vazifesini Hakkiyla Yaptiğini Komşuluk Hakkini Gözettiğini Düşünerek Sevinçle Dişari çikti Hasta Ise:
- Bu Adam Benim Can Düşmanim Miş, Diye Düşündü Ve çok Kizdi
alıntı
- Bu Sağir Kulakla Hastanin Sözlerini Nasil Anlayacağim?! Dedi Helede Hastaliktan Sesi Iyice Yavaş çikiyorsa Fakat Ziyaret Etmek De Lazim Dudağini Oynattiğini Görünce Ne Dediğini Kiyas Yoluyla Düşünür Anlarim" Ey Benim Dertlere Düşmüş Dostum, Nasilsin? Derim, O Da Tabii Ki, Iyiyim, çok şükür" Diyecek Ne Yiyip Içtiğini Sorarim, Mesela Mercimek çorbasi Diye Cevap Verir, Bende " Afiyet Olsun !" Derim Hangi Hekime Tedavi Olduğunu Sorarim, O Da Filanca Der, Ben De, Ayaği çok Uğurludur Geldi Mi Işin Tikirinda Demektir Onu Bizde Denedik, Nereye Vardiysa Maksat Hasil Oldu Diye Karşilik Veririm
Adam Kiyas Yoluyla Hazirladiği Cevaplarini Düşünerek Hastanin Hal Hatirini Sormaya Gitti
- Nasilsin? Dedi
- öldüm, Bittim
- Oh Ne Ala , çok şükür
Hasta Bu Cevaba Kizdi, Cani Bir Hayli Sikildi
-anlaşildi , Bu Adam Benim Kötülüğümü Istiyor, Halime Seviniyor Diye Düşündü
- Ne Yiyip Ne Içiyorsun? Diye Sordu Ziyaretçi Cani Sikkin Olan Hasta:
- Zehir Zikkim Diye Cevap Verdi Adam, Daha önceden Tasarladiği Gibi :
- Afiyet Olsun ! Dedi Hasta Buna Daha çok Içerledi
- Tedavi Için Hangi Hekim Geliyor ? Diye Sordu Ziyaretçi
Hasta öfkeyle
- Defol Başimdan ! Dedi, Azrail Geliyor
- Ayaği Pek Uğurludur, Ddi Adam, Sevin , Neşelen !
Sağir Adam, Vazifesini Hakkiyla Yaptiğini Komşuluk Hakkini Gözettiğini Düşünerek Sevinçle Dişari çikti Hasta Ise:
- Bu Adam Benim Can Düşmanim Miş, Diye Düşündü Ve çok Kizdi
alıntı