Sağlıklı Beslenme Için Neler Yapıyoruz ve Hangi Alışkanlıklarımızı Değiştiriyoruz?

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.519
Selam kızlar
ben diyet için değil de sağlıklı beslenmeyi yaşam biçimi haline getirmeye çalışıyorum
bence bunu başardığımız zaman zaten kilo problemide ortadan kalkmış olacak

o yüzden şöyle diyorum bende
hepimiz sağlıklı beslenme için neler yapıyoruz ve hangi alışkanlıklarımızı değiştiriyoruz ve değiştik diye burda paylaşsak
vede sağlıklı yemek tarifleriyle

Bence böyle daha güzel olucak çünkü kısa sürede yapılan diyetler bırakılıdğı zaman yine ayını kilolar geri alınıyor
sağlıklı beslenmeyi hayatımıza oturtmak için bence çabalasak daha iyi olack

sizlerinde fikirlerini bekiliyorm

OP
*Hülya*

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.519
İlk ben nelerle başladığımı yazayım:huhuu:
beyaz ekmeği hayatımızdan çıkarmak isitiyorum ve başardım sanırım bunu
çünkü beyaz ekmek vitamini olmayan tam tersini insanı çok daha çabuk acıktıran bir ekmek çeşidi
kepek ekmeği ,çavdar ekmeği ve köy ekmeği denilen doğal ekmek daha tok tutuyor

Gayette lezzetli ekmekler tavsiye ederim

birde margarini hayatımızdan çıkardım zaten sadece pastalarda kullanıyorudm şimdi hiç kulanmıyorum

tereyeğı ve zeytinyağı kullanıyorum terayağınıda azalttım
ve normal sıvıyağlarında çok zararlı olduğunu duyduğum için onlardan da artık hiç tüketmiyorz
devamı gelcek....:sila:

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.319
Ben az ekmek tüketiyorum.
Sabah kahvaltimi mutlaka yaparim. Her sabah balim mutlaka vardir.
Süt icmeyi pek sevmedigim icin bunu peynirle, yogurtla telafi etmeye calisiyorum. Yada misir gevregi ile sütü tüketmeye calisiyorum.
Yemek sattlerini kacirmamaya önem veriyorum.
Aksam yemegimizide saat 6´ya kadar yeriz.
Tabii günlük 2 litreden fazla su tüketiyorum ve lokmalarimi uzun uzun cigniyorum. :eek:

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
Çok güzel bir konu açmışsın Hülyacım ve doğru noktalara değinmişsin bende uzun süredir rejim yapıyorum ama biraz ara verince dediğin gibi verilen kilolar geri geliyor bende beslenmemde önemli değişiklikler yapmıştım ama eşim bu durumdan memnun değildi şimdi ister istemez uymak zorunda artık bende evde margarini tamamen kaldırdım çocuklarım için elbet pastalar ve poaçalar yaperken kullanıyorum ama ben ve eşim asla tüketmiyoruz ve beyaz ekmek yerine eve artık hep çavdar ekmeği alıyorum değişiklikleri yavaş yavaş alıştıra alıştıra yapıyorum öteki türlü çünkü çok göze batınca olmuyor çünkü :sila::sila::sila:

OP
*Hülya*

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.519
Ben az ekmek tüketiyorum.
Sabah kahvaltimi mutlaka yaparim. Her sabah balim mutlaka vardir.
Süt icmeyi pek sevmedigim icin bunu peynirle, yogurtla telafi etmeye calisiyorum. Yada misir gevregi ile sütü tüketmeye calisiyorum.
Yemek sattlerini kacirmamaya önem veriyorum.
Aksam yemegimizide saat 6´ya kadar yeriz.
Tabii günlük 2 litreden fazla su tüketiyorum ve lokmalarimi uzun uzun cigniyorum. :eek:

sadiye sen bu işi halletmişsin bence
ne güzel bir çok doğru alışkanlığı yerleştirmişsin hayatına

bende şöyle başlıyorum güne
ilk önce bir bardak ılık su ve 2 kayısıyı birlikte yiyiorum
biraz vakit geçince süt yada yoğurtla mısır gevrek tüketirm

yaptığım yemeklerde yağ oranını bayağı azlattım
yemekleri ekşi ve baharatla sarmısakla daha çok lezzetlendiremeye çalışıyorum

şimdilik böyle
birde bol su içme konusu var
onu tam başaramadım
biz normalde musluk suyu içeriz ama tv duyduğum kadarıyla içtiğimiz su klorsuz olmalıymış
kaynak suları en iyisiymiş
havalar ısınıyor inş . bu alışkanlığıda oturtacam....

OP
*Hülya*

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.519
Çok güzel bir konu açmışsın Hülyacım ve doğru noktalara değinmişsin bende uzun süredir rejim yapıyorum ama biraz ara verince dediğin gibi verilen kilolar geri geliyor bende beslenmemde önemli değişiklikler yapmıştım ama eşim bu durumdan memnun değildi şimdi ister istemez uymak zorunda artık bende evde margarini tamamen kaldırdım çocuklarım için elbet pastalar ve poaçalar yaperken kullanıyorum ama ben ve eşim asla tüketmiyoruz ve beyaz ekmek yerine eve artık hep çavdar ekmeği alıyorum değişiklikleri yavaş yavaş alıştıra alıştıra yapıyorum öteki türlü çünkü çok göze batınca olmuyor çünkü :sila::sila::sila:

evt sıla artık hiç bir diyetisyen diyet yapmayı değil de sağlıklı beslenmeyi öneriyor hep bence de en doğrusu bu

eşin neden itraz ediyor anlamadım oysa ki asıl onunu sağlığı için çok daha gerekli bazı alışkanlıkları değiştirmek

evt birden köklü bir devrim yapılmıyor gerçekten de
ama inş .ben kararlıyım eşimde destek artık herkes farkında beslenmenin öneminin
ve en önemlisi çocukların şimdiden bilinçli ve sağlıklı beslenmesi
alalhtan benim çocuklar pek itiraz etmiyorlar
:lilav:

maren

Daimi Üye
Tepki
1.426
bu konuyu actigin icin tesekur ederim hulya .bizler ve yarinin gelecegi olan cocuklarimiz icin saglikli beslenmeyi daha cok ciddi dusunmeliyiz ben nemi yaptim? hazir yemekleri evimden kestim.pizzamida ,lahumacun,börek cesitleri hepsini evde yapmaya calisiyorum,yumrulu bitkileri daha cok tuketmeye calisiyoruz. aklima geldikce yine yazarim

OP
*Hülya*

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.519
bu konuyu actigin icin tesekur ederim hulya .bizler ve yarinin gelecegi olan cocuklarimiz icin saglikli beslenmeyi daha cok ciddi dusunmeliyiz ben nemi yaptim? hazir yemekleri evimden kestim.pizzamida ,lahumacun,börek cesitleri hepsini evde yapmaya calisiyorum,yumrulu bitkileri daha cok tuketmeye calisiyoruz. aklima geldikce yine yazarim

maren abla senden öğrenceğimiz eminm ki çok şey var
vaktin oldukça yazarsan sevinirm
hazır yiyecekleri bende azaltmaya çalışoyorum
hatta içinde katkı maddesi olan şeyleri almamaya çalışıyorm ama nereye kadr bütün hazır ürünlerde var katkı maddesi.....

OP
*Hülya*

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.519
Ben margarinden vazgeçeli beş altı yıl oldu zeytinyağı tereyağı birde çiçek yağı kullanıyorum tereyağını çok az daha doğrusu bazı yemekler az miktar koyuyorum.

hg ayser abla
tereyağını zaten bir miktar tüketmek gerekli
o yüzden ben fazla olmamak kaydıyla kullanıyorm

ayser abla sen evhamla eminm ki bu tarz bir çok bilgiye sahipsinder
yazarsan sevinirm

Tepki
8.216
Haklısın canım diyetle falan olmuyor gerçekten ben yıllardır hep kilo verdim kat kat aldım hemde uzun sürede veriklerimi de aldım yani. Sporla erittiğim kilolar falan geri geldi.
Çünkü diyet sonrası eskisi gibi yemeğe devam ettim. En doğrusu yeme stilini değiştireceksin.
Bizde uzun süredir margarin kullanmıyoruz.
Artık yemeklerde önceden mısır yağı kullanırdır iki sene kadar oldu sanırım zeytinyağı kullanıyoruz.
Annem yemeğe zaten fazla yağ katma genelde.
Okula gittiğim zaman mecburen ekmek arası bişeyler yiyorum ve bunlar kilo aldırıyo yoksa evde sabak kahvaltısı hariç ekmek yemem kahvaltıda da kepekli ekmek yerim.
Birde bu aralar bende acayip tatlı isteği oluyo eskiden bu kadar canım tatlı çekmezdi şimdi çok çekiyo ve yedikçe kendimi durduramadığım zamanlar oluyor. Bazen canım hiç istemediği halde kendi kendime yemeğe çalışıyorum kendimi iyi hissetcem sanıyorum ama daha kötü hissediyorum.
En iyisi hiçbişeyi tamamen kesmeden kararında yavaş yavaş çiğneyerek yemek ve bol su içmek.
Benim ablam üniversiteye başladığında 38 kiloydu fakat ben her seferinde sayardım çocukken ufacık bir lokmayı 60dan fazla çiğnerdi.Bende denerdim ama 60a kadar ağzımda bişey kalmazdı nasıl beceriyor bunu bilmiyorum :cokkomik:

OP
*Hülya*

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.519
metis son cümlelerine güldüm valla:cokkomik:
gerçektende çok çiğnemeyi bende başaramıyorm
yeni dinlediğim bir diyetisyen dedi ki
dişlerimiz ağzımızda ,midemizde değil oyüzden yiyecekleri çok iyi çiğnememiz gerekli

şu tatalı krizi içinde yapılack ne var bilemiyorm ama tatlı hitiyaçlarımızı meyvelerden almamız en doğrusu

ben çok acıktığım zaman tatlı ihtiyacı çok duyarım bu yüzden de çok çok acıkmadan bişyelr atıştırrım ki gözüm dönmesin tatlıları görünce...
yani hiç yemeden de olmaz tabi ki:sinifsinif:

maren

Daimi Üye
Tepki
1.426
metis son cümlelerine güldüm valla:cokkomik:
gerçektende çok çiğnemeyi bende başaramıyorm
yeni dinlediğim bir diyetisyen dedi ki
dişlerimiz ağzımızda ,midemizde değil oyüzden yiyecekleri çok iyi çiğnememiz gerekli

şu tatalı krizi içinde yapılack ne var bilemiyorm ama tatlı hitiyaçlarımızı meyvelerden almamız en doğrusu

ben çok acıktığım zaman tatlı ihtiyacı çok duyarım bu yüzden de çok çok acıkmadan bişyelr atıştırrım ki gözüm dönmesin tatlıları görünce...
yani hiç yemeden de olmaz tabi ki:sinifsinif:

asslinda herseyden az az yenmeli bence

maren

Daimi Üye
Tepki
1.426
Bu marketlerden hazir aldigimiz hazir et veya tavuk suyunu artik kendim hazirlayip posetlere koyup buzlukta sakiyorum gerektigi zamanda cikarip kullaniyorum hemde cok daha saglikli

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
İlla su içeyim diye düşünmem susadıkça içerim.Pek tuzlu yemediğim için belki aramıyorum.Ama sabahları içerim arada limonluda olur suyum öyle severim.Birde marketten gıda alırken çok incelerim içinde neler var nerenin malı tabiki yazılar çok küçücük olduğu için bir ara büyüteçle gidiyordum markete.:panter:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar