Malzemeler :
Humuru için :
4 su bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1/2 bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su
İç harcı için :
750 gr. ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı :
Hamur için gereken malzemelerin hepsini karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun ve üzerini bezle örtüp iç harcını hazırlayana kadar dinlendirin. İç harcı için tavaya yağı koyup soğanı yemeklik doğrayın ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ilave edip tuzunu ve ısnapakları doğrayıp ekleyin ve çok az kavurun.
Tezgaha hafif un serpin, hamurdan mandalina kadar koparıp çok az un serperek merdane ile çok ince olmayacak şekilde yuvarlak açarak yarısına iç harçtan koyun. Yarım ay şeklinde kapatın. Bardak altı yardımıyla kenarlardaki fazlalıkları kesin. Teflon tavaya çok az sıvı yağ koyup, börekleri çevirerek pişirin.
Afiyet bal şeker olsun.
alıntı
Humuru için :
4 su bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1/2 bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su
İç harcı için :
750 gr. ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı :
Hamur için gereken malzemelerin hepsini karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun ve üzerini bezle örtüp iç harcını hazırlayana kadar dinlendirin. İç harcı için tavaya yağı koyup soğanı yemeklik doğrayın ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ilave edip tuzunu ve ısnapakları doğrayıp ekleyin ve çok az kavurun.
Tezgaha hafif un serpin, hamurdan mandalina kadar koparıp çok az un serperek merdane ile çok ince olmayacak şekilde yuvarlak açarak yarısına iç harçtan koyun. Yarım ay şeklinde kapatın. Bardak altı yardımıyla kenarlardaki fazlalıkları kesin. Teflon tavaya çok az sıvı yağ koyup, börekleri çevirerek pişirin.
Afiyet bal şeker olsun.
alıntı
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.