Malzemeler :
Hamuru için :
2,5 su bardağı elenmiş un.
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Ilık su
İç harcı için :
4-5 adet patates
1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Kırmızı pul biber
Karabebir
Reyhan
Tuz
Yapılışı :
Hamur yoğurma kabındaa elenmiş un, maya, tuz, sıvı yağı ve ılık su ile ele yapışmayacak şekilde hamuru hazırlayın ve yarım saat mayalanması ıçın ılık ortamda bekletin. Diğer taraftan 4-5 patatesi haşladıktan sonra çatalla ezin ve 1 soğanı yemeklik doğrayıp 3 yemek kaşığı yağda kavurup, baharatları ve tuzu ekleyip patatese ilave edip karıştırın.
Hamuru bezelere ayırıp merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açıp, kare kare kesin ve üçgenin ucuna iç malzemeden koyup kapatın. Tüm malzemeler bitene kadar devam edin. Isınmış sıvı yağda kızartın.
Afiyet bal şeker olsun.
alıntı
Hamuru için :
2,5 su bardağı elenmiş un.
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Ilık su
İç harcı için :
4-5 adet patates
1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Kırmızı pul biber
Karabebir
Reyhan
Tuz
Yapılışı :
Hamur yoğurma kabındaa elenmiş un, maya, tuz, sıvı yağı ve ılık su ile ele yapışmayacak şekilde hamuru hazırlayın ve yarım saat mayalanması ıçın ılık ortamda bekletin. Diğer taraftan 4-5 patatesi haşladıktan sonra çatalla ezin ve 1 soğanı yemeklik doğrayıp 3 yemek kaşığı yağda kavurup, baharatları ve tuzu ekleyip patatese ilave edip karıştırın.
Hamuru bezelere ayırıp merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açıp, kare kare kesin ve üçgenin ucuna iç malzemeden koyup kapatın. Tüm malzemeler bitene kadar devam edin. Isınmış sıvı yağda kızartın.
Afiyet bal şeker olsun.
alıntı
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.